ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο «πόλεμος» θέλει 11 Εμβιλά

Μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τον Ολυμπιακό. Εννέα ευρωπαϊκά ματς φέτος χωρίς νίκη. Μαζί με τα τρία περσινά, το σύνολο δώδεκα! Την Πέμπτη το βράδυ άλλο ένα 3-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ωστόσο, η βραδιά είχε και παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Δηλαδή ποδοσφαιριστές που έπαιξαν και για τη φανέλα. Μιας και έχουν αντιληφθεί 100% σε ποια ομάδα αγωνίζονται! Ειδικότερα σε αυτούς πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός για τη συνέχεια. Ο «πόλεμος» θέλει 11 Εμβιλά.

Το παράδειγμα του Εμβιλά

Ο Γάλλος ήταν, με διαφορά, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού για περισσότερο από μία ώρα. Ήταν εκείνος που πάλεψε από την πρώτη στιγμή. Πανταχού παρών. Ειδικά ως κεντρικός αμυντικός. Ο Εμβιλά παρέδωσε μαθήματα με τον τρόπο που έπαιξε. Διότι ήταν σε όλα τα σημεία. Έκανε μεγάλη δουλειά. Καθώς διόρθωσε τα λάθη των συμπαικτών του, ειδικότερα του Σισέ. Εξάλλου, πήρε πολλές φορές την πρώτη μπάλα, για να κάνει παιχνίδι από πίσω. Συνεπώς το χειροκρότημα των οπαδών του Ολυμπιακού που ήταν στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης» τα λέει όλα. Ο Εμβιλά είναι ποδοσφαιριστής που έχει απόλυτη συναίσθηση. Μιας και ξέρει καλά σε ποια ομάδα είναι.

Ο «πόλεμος» θέλει τέτοιους παίκτες

Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια του Γάλλου. Οι επιδοκιμασίες για την εμφάνισή του ήταν χαρακτηριστικές. Αν το ματς είχε μια διαφορετική εξέλιξη, θα είχε αποθεωθεί. Όχι πώς τώρα δεν έγινε, αυτό, έστω και έμμεσα. Εντούτοις ο Γιάν έδειξε το δρόμο. Ο Μίτσελ το κατάλαβε περισσότερο από κάθε άλλον, χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης». Καθώς θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γυρίσει την κατάσταση. Πράγματα, τα δεδομένα είναι απλά. Ο «πόλεμος» θέλει 11 Εμβιλά.

Η απόφαση του Μίτσελ

Επομένως, ο Ισπανός ξέρει πολύ καλά τί πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες σαν τον Γάλλο. Και όχι παίκτες εκτός… κλίματος όπως ο Σισέ. Με μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που θα έχουν νοοτροπία σαν του Εμβιλά, δεν υπάρχει μόνο ελπίδα, αλλά και προοπτική. Αρχές Οκτώβρη είναι ακόμα. Για το λόγο αυτό όλα πρέπει να γίνουν σωστά. Επειδή μπορεί να γυρίσει το κλίμα. Χάρη σε ποδοσφαιριστές αυτής της νοοτροπίας και της ιδιοσυγκρασίας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο κόσμος να στηρίξει τους παίκτες σαν τον Γάλλο. Ώστε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button