ΜΠΑΣΚΕΤΝίκος ΑβραμίδηςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ώριμος Ολυμπιακός και το “Καυτό” ΣΕΦ

Σε ένα παλιότερο άρθρο είχα αναφέρει ότι ο νέος Ολυμπιακός του 21-22, στο νέο του ξεκίνημα στην μετά -Σπανούλη εποχή  θα”μεγαλώνει” αργά αλλά σταθερά με τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις. Ενας γίγαντας που είχε ξαποστάσει για λίγο, ελέω καταστάσεων και τώρα βγαίνει απο τη σπηλιά του έτοιμος να κατασπαράξει όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Κάθε δευτερόλεπτο, λεπτό, εκατοστό που περνάει, ο Ολυμπιακός ωριμάζει και θα στέλνει το μήνυμα  όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. Οταν οι περισσότερες ομάδες  έρχονταν στο ΣΕΦ είχαν κυκλώσει την ήττα στο καλεντάρι τους .Πέρα απο τον χαρακτήρα της ομάδας σε γενικό πλαίσιο, οι Πειραιώτες είχαν χάσει την επαφή με το κάστρο τους. Κάτι που έγινε ακόμα μεγαλύτερο με τον Κορονοϊό και την απουσία του κόσμου.

Το γεμάτο ΣΕΦ ήταν πάντα ένα κολαστήριο για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στα χρόνια της δεκαετίας του 90 που ξεκίνησε η αναγέννηση μέχρι και πρόσφατα. Ο Μπαρτζώκας το ξέρει και θέλει να χτίσει ένα Ολυμπιακό που θα δίνει εμπιστοσύνη στον κόσμο του και θα οικοδομήσει μία ακόμα περισσότερο δυνατή σχέση που θα κάνει το ΣΕΦ και πάλι τον φόβο και τον τρόμο των αντιπάλων ,σε αγωνιστικό ,πάντα επίπεδο.

Τα πρώτα δείγματα του Ολυμπιακού του Μπαρτζώκα χαρακτηρίζονται ,στα μάτια μου, με μία λέξη. Ωριμότητα. Μία ομάδα που έχει ισορροπία, στα δύσκολα δεν κωλώνει και παράλληλα κρατάει το καθαρό μυαλό για να επιστρέψει. Αυτό το είδαμε και με την ΑΕΚ και την Μπαρτσελόνα και τη Ζάλγκιρις.

Και μιας και μιλάγαμε για το παλαιότερο ΣΕΦ και την επαφή με τον κόσμο ,δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο μεγαλείο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.  Σπουδαίος παίκτης-πραγματική ψυχάρα,ζεί την κάθε στιγμή και όπως έλεγε και το μότο του ΠΑΣΟΚ, πως ο αγώνας τώρα δικαιώνεται και ο “Λάρι” μπορεί να φωνάξει πως φέτος ο Λααρενζάκης τώρα δικαιώνεται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button