REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Εύκολα ή δύσκολα, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο”

Είναι το λιοντάρι του Θρύλου, όπως ακριβώς αναφέρει και ο τίτλος του βιβλίου του. Ένα λιοντάρι πραγματικό που πάλευε σε κάθε παιχνίδι και προσπαθούσε να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Πραγματικός “Κέρβερος”, πραγματικός “αγριόγατος” και όπως αλλιώς θέλει κανείς να χαρακτηρίσει τον, κατά κόσμο, Παναγιώτη Κελεσίδη.

Ο εμβληματικός και παλαίμαχος άσσος του Ολυμπιακού είχε πολλές παραστάσεις από ντέρμπι στα οποία μάλιστα είχε κατονομαστεί και πολυτιμότερος παίκτης, αφού οι αποκρούσεις του ήταν καίριες και κράτησαν τον Ολυμπιακό όρθιο, χαρίζοντάς του νίκες και χρυσές σελίδες στην ιστορία του.

Το Redaroume μίλησε με τον “Κελέ” κι αυτός με χαρά αφηγήθηκε αρχικά τις δικές του αναμνήσεις από ντέρμπι, ενώ τοποθετήθηκε και για το σημερινό παιχνίδι:

«Μια και μιλάμε για ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, δύο είναι εκείνα που μου έρχονται στο μυαλό και που τα έζησα πολύ έντονα σαν ποδοσφαιριστής. Και τα δύο διεξήχθησαν στην Λεωφόρο!

Το πρώτο είναι εκείνο του 1972-73, από το οποίο ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με γκολ που έβαλε ο Ρομαίν Αργυρούδης. Στο πρώτο ημίχρονο κυριαρχήσαμε αλλά στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και επιθέσεις. Εκείνο το απόγευμα έκανα ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου και σίγουρα την καλύτερη εμφάνιση μου σε ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο γνώμη δική μου αλλά το είπαν και πολλοί συνάδελφοι μου ποδοσφαιριστές αλλά και δημοσιογράφοι.

Μία απόκρουση μου έχει μείνει έντονα χαραγμένη. Δεν θα τη ξεχάσω ποτέ! Ήταν μία προς το τέλος του αγώνα σε σουτ του Αντωνιάδη που πήγαινε στο απέναντι «Γ» από όπου βρισκόμουν. Ήταν μια πολύ δύσκολη και περισσότερο ενστικτώδης απόκρουση. Μετά που την έκανα, δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Όμως αυτό που θυμάμαι είναι να έρχεται ο Αντωνιάδης αμέσως μετά πάνω από το κεφάλι μου, να σταυροκοπιέται και να μου δίνει συγχαρητήρια!

Το δεύτερο ντέρμπι που θυμάμαι είναι μία ακόμη νίκη μέσα στην Λεωφόρο, όπως είπαμε, το 1978-79 με προπονητή τον Τόζα Βεσελίνοβιτς. Στο παιχνίδι είχε ξεκινήσει ο Αρβανίτης τερματοφύλακας και δεχτήκαμε 2 γκολ από σέντρες. Στο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 2-2, ο Τόζα τον έκανε αλλαγή και έβαλε εμένα στο ματς. Ο Παναθηναϊκός επεχείρησε μερικές σέντρες στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπόρεσε να καταφέρει τίποτα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Πετρόπουλο να κάνει νόημα και να λέει «στοπ, σταματήστε τις σέντρες». Στο τέλος κερδίσαμε 2-3 χάρη σε γκολ του αείμνηστου Μιχάλη Κρητικόπουλου».

Σε ότι αφορά τα του σημερινού ντέρμπι, ο Παναγιώτης Κελεσίδης ήταν ξεκάθαρος:

“Είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες. Είναι το “αιώνιο” ντέρμπι. Ας μη γελιόμαστε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο, δεν έχουν καμία σημασία. Αρχικά περιμένω τον Παναθηναϊκό να μπει πολύ δυνατά ακριβώς για αυτό το λόγο. Από την άλλη πλευρά, ο Τάκης είναι βέβαιο πως έχει δώσει στους παίκτες να καταλάβουν και τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι και με ποιον παίζουν. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, τον Οτζίτζα και τον Φορτούνη που μπορούν να κάνουν την διαφορά και για αυτό νομίζω πως θα δούμε γκολ. Επιπλέον θα ενισχυθεί και αμυντικά τώρα με την επιστροφή του Μποτία που έχει παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια. Εύκολα ή δύσκολα νομίζω πως θα έχουμε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Αρκεί βέβαια να μπούμε με τσαμπουκά, πάθος και μεγάλη δύναμη που θα αντιταχθεί απέναντι σε αυτά που έχει να επιδείξει ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να μπούμε έτσι στον αγώνα αλλιώς θα έχουμε προβλήματα”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button