ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός έστειλε νέο εξώδικο στην ΕΠΟ

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούν την Ομοσπονδία να ορίσει άμεσα τον τελικό του Κυπέλλου, αλλιώς θα προσφύγουν στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούν την Ομοσπονδία να ορίσει άμεσα τον τελικό του Κυπέλλου, αλλιώς θα προσφύγουν στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
Το νέο εξώδικο κοινοποιείται στους Αστέριο Αντωνίου, Νικόλαο Βακάλη, Παναγιώτη Δημητρίου, Παναγιώτη Διακοφώτη, Λεωνίδα Θωμαΐδη, Δημοσθένη Κουπτσίδη, Περικλή Λασκαράκη, Λεωνίδα Λεωτσάκο, Γιώργο Πανίδη, Παναγιώτη Παπαχρήστο, Γεώργιο Χατζησαρόγλου και Σταύρο Ψαρρόπουλο.

Στην αρχή επισημαίνεται πώς: «Η απόφαση αυτή ολοκληρώνει τον κύκλο της απόλυτης απαξίωσης του Τελικού ως θεσμού, του απόλυτου διασυρμού του Κυπέλλου Ελλάδας ως διοργάνωσης, και του απόλυτου ευτελισμού της ΕΠΟ ως Ομοσπονδίας – Μέλος της UEFA».

Στο εξώδικο τονίζεται ακόμα: «Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή ελήφθη περιφρονώντας απόλυτα και τις οδηγίες των FIFA και UEFA, και ούσα ο ορισμός της μεθόδευσης και του εμπαιγμού αποδοκιμάστηκε δημοσίως και από τον εντεταλμένο στην Ελλάδα εκπρόσωπο των FIFA-UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ ο οποίος ρητώς ανέφερε ότι ο ορισμός του τελικού της διοργάνωσης μετά την 03.08.2020 δεν είναι επιτρεπτός με βάση τους Κανονισμούς. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού που μια τέτοια απόφαση αντιμετωπίζεται από τις υπερεθνικές Ομοσπονδίες ως μνημείο ανευθυνότητας και επιπολαιότητας με δημόσια τοποθέτηση αποδοκιμασίας. Μάλιστα, ο Πρόεδρος και κάποια Μέλη της ΕΕ κατά την συνεδρίαση της 27ης.07.2020 δεν επέτρεψαν καν να αναγνωστεί η επιστολή του κ. Χούμπελ!!!»

Στη συνέχεια αναφέρει: «Επειδή σύμφωνα με τα ανωτέρω συνάγεται ευθέως το συμπέρασμα ότι η ΕΠΟ περιφρονεί κατά τρόπο παντελώς προκλητικό τις θεμελιώδεις ποδοσφαιρικές αρχές της ακεραιότητας του αθλήματος και της προκηρύξεις, τους κανονισμούς την λογική και το ποδόσφαιρο καθ’ εαυτό, κι όλα αυτά για να εξυπηρετήσει ανοίκειες σκοπιμότητες.

Επειδή, οι ως άνω παράνομες αποφάσεις σας και συμπεριφορά και οι σοβαρές πολυεπίπεδες συνέπειες αντιβαίνουν και στον καταστατικό σκοπό της Ομοσπονδίας και πιθανότητα στοιχειοθετείται (είτε αυτουργία, είτε συμμετοχή εν απόπειρα ή τετελεσμένη), στο αδίκημα της απιστίας κατ’ αρ. 390 ΠΚ ΕΠΟ και μάλιστα, αναλόγως των ειδικών συνθηκών, ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος».

Το νέο εξώδικο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΠΟ καταλήγει: «Για τους λόγους αυτούς και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την ως άνω παράνομη και δόλια συμπεριφορά σας. Σας καθιστούμε υπεύθυνους και ατομικά ως Μέλη της ΕΕ/ΕΠΟ για οποιαδήποτε ζημία έχουμε υποστεί και θα υποστούμε ως ΠΑΕ από την χρονική μετάθεση της διεξαγωγής της αναμέτρησης για την 30ή /08/2020.

Σας καλούμε όπως ορίσετε τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το αργότερο ως την 30ή /07/2020.

Αλλιώς και σε κάθε περίπτωση σας γνωστοποιούμε ότι θα προσφύγουμε ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων της χώρας, πολιτικών και ποινικών, για την προάσπιση παντός νομίμου δικαιώματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως Εταιρείας και ως Μέλους της ΕΠΟ καθώς και την αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας θα υποστούμε από τη συμπεριφορά σας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button