ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ολυμπιακός από την τσέπη του, στους άλλους τα… “δωράκια”

Στην πλήρη αλλαγή του φωτισμού στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” στο Ρέντη προχώρησε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι με δικά τους έξοδα προχώρησαν στην αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων οροφής με σύγχρονους προβολείς led.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός προβαίνει σε τέτοου είδους εργασιών ανακαίνισης του κλειστού γυμναστηρίου όπου φιλοξενούνται οι πρωταθλητές Ελλάδος και φιναλίστ στην Ευρώπη άνδρες της ομάδας βόλεϊ, οι τρεμπλούχες κούκλες του βόλεϊ και οι νταμπλούχοι του χάντμπολ. Θυμίζουμε ότι πέρσι με δικά του έξοδα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός προχώρησε στο βάψιμο όλου του εξωτερικού χώρου του κλειστού. Κι όλα αυτά από το δικό του ταμείο για ένα γήπεδο που ενοικιάζει από τον Δήμο Ρέντη.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που ποτέ δεν του χάρισαν γήπεδα, ούτε του κάνουν ανακαινίσεις. Κάτι δηλαδή που έχουμε δει να γίνεται με ομάδες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα βρίσκεται το Ιστορικό Παπαστράτειο κλειστό κολυμβητήριο. Εκεί που συστεγάζεται ο πρωταθλητής Ευρώπης και η φιναλίστ Ευρώπης γυναικών στο πόλο. Χαρακτηριστική είναι η εγκατάλειψη του κλειστού γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται δίπλα και την οποία έχουμε αναφέρει ξανά από το Redaroume, όπου έχει μετατραπεί σε αποθήκη. Όσο για το κλειστό του πόλο, ο λάθος προγραμματισμός και οι εργασίες στην οροφή οδήγησαν στο να μείνει άστεγος ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 ο Ολυμπιακός έπαιζε στο ΟΑΚΑ και είχε και το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη. Αρκετά έργα έγιναν και στο πρώτο και στο δεύτερο από την ΠΑΕ. Με κορωνίδα όλων την κατασκευή του γηπέδου Καραϊσκάκη. Γεγονότα τα οποία τον μετέτρεψαν σε έναν από τους πιο εξέχοντες συλλόγους στην Ευρώπη και επισφράγισε την κυριαρχία του στην Ελλάδα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010 το αντίστοιχο έγινε και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι όχι απλά επανέκτησαν τα χαμένα τους σκήπτρα, αλλά ξαναβρήκαν την παλιά τους αίγλη, την αξιοπρέπεια που κάποιοι τους είχαν στερήσει (αντίπαλοι και όχι μόνο) και φυσικά κατέκτησαν τις κορυφές Ελλάδας και Ευρώπης.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Στον οποίο όπως είπαμε, τίποτα δεν χαρίστηκε και μόνος του τα ανέλαβε όλα. Από μεταγραφές παικτών μέχρι κατασκευές και ανακαινίσεις γηπέδων. Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός που με τον κόσμο του στο πλευρό και τους πεφωτισμένους ηγέτες που έχει, συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα στο διάβα του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button