ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Ολυμπιακός στο training session του HIEP

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν οι διεργασίες στα ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο Κιέτι της Ιταλίας το πρώτο training session του προγράμματος HIEP ((Handball International Education Project). Ειδικότερα η αντιπροσωπεία του Θρύλου έδωσε το «παρών» και συμμετείχε ενεργά. Ο Ολυμπιακός στο training session του HIEP.

Δουλειά και προπόνηση μέσω του προγράμματος HIEP

Σε αυτό έγινε παρουσίαση από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας χάντμπολ της Ιταλίας. Ειδικότερα, για τη μεγαλύτερη διάδοση του αθλήματος μέσα από τις πρακτικές της προπόνησης. Οι εταίροι που βρέθηκαν εκεί, παρακολούθησαν προπονήσεις από όλες τις εθνικές ομάδες της Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο του χάντμπολ της χώρας, μιας και το Κιέτι είναι η βάση της ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα HIEP στοχεύει στην έρευνα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση προπονητών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τόσο στη χειροσφαίριση όσο και σε άλλα αθλήματα και στη σύνταξη ενός εγχειριδίου και ενός διαδικτυακού μαθήματος αφιερωμένου στους προπονητές για την αύξηση του επιπέδου τους. Το έργο περιλαμβάνει ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για προπονητές, στο οποίο θα δοθεί κοινή εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέλος, κατά τη διάρκεια του έργου θα υλοποιηθούν τοπικές δραστηριότητες όπως μαθήματα προπονητικής, αφιερωμένα κυρίως στους νέους.

Η θέση των ανθρώπων του Ολυμπιακού

Από πλευράς Ολυμπιακού, στο Κιέτι της Ιταλίας παρευρέθηκε ο Διευθυντής των Ακαδημιών του χάντμπολ. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Γραμματικός τόνισε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εργασιών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HIEP, στο οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός. Η πρώτη εκπαιδευτική συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στο Κιέτι της Ιταλίας ήταν ιδιαίτερα αποδοτική. Τόσο για τους προπονητές, όσο και για τους αθλητές των Ακαδημιών του Ολυμπιακού που βρέθηκαν εκεί. Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας χάντμπολ της Ιταλίας παρουσίασε εξαιρετικές πρακτικές προπόνησης που προωθούν τη διάδοση του αθλήματος».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προπονήσεις όλων των Εθνικών ομάδων της Ιταλίας στο κέντρο του χάντμπολ της χώρας, με το Κιέτι να αποτελεί τη βάση της ομοσπονδίας. Το πρόγραμμα HIEP είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση προπονητών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όχι μόνο στη χειροσφαίριση, αλλά και σε άλλα αθλήματα. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα εγχειρίδιο και ένα διαδικτυακό μάθημα για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των προπονητών μας.

Η κοινή ευρωπαϊκή εκπαίδευση που παρέχεται μέσα από τις διεθνείς εκπαιδευτικές συνεδρίες θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν. Επιπλέον, οι τοπικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν, όπως τα μαθήματα προπονητικής για τους νέους, είναι κρίσιμες για τη μελλοντική πρόοδο του αθλήματος».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button