ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο νέος Ολυμπιακός του Τζουλιάνι παίρνει μορφή

Η αγωνιστική περίοδος 2021/22 έκλεισε με τον Ολυμπιακό να μην κατακτά κάποιο τίτλο στο βόλεϊ Ανδρών. Κάτι που σηματοδοτεί την αναγκαιότητα των αλλαγών. Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν πέτυχαν τους στόχους τους, είναι λογικό να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της ομάδας. Ωστόσο, ας τα βάλουμε σε μια σειρά, να δούμε τί έχει γίνει αλλά και τί είναι στα σκαριά. Ο νέος Ολυμπιακός του Τζουλιάνι παίρνει μορφή.

Ο Τζουλιάνι βάζει την πινελιά του

Η πρώτη και πολύ σημαντική κίνηση από την πλευρά των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν η παραμονή του Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Ο Ιταλός προπονητής ήρθε στα μέσα της σεζόν 2021/22 και έριξε πολλή δουλειά. Εντούτοις, δεν ήταν εύκολο να δώσει το δικό του στίγμα στο 100%, χωρίς να έχει παίκτες -ανά θέση- με τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία που θέλει εκείνος. Κάτι που αλλάζει τη νέα σεζόν. Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς έχουν πορευτεί οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι στιγμής, αλλά και τί έχουν στα σκαριά όσον αφορά στο μεταγραφικό κομμάτι.

Οι μεταγραφές που έχουν «κλείσει»

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάμε με τη θέση του διαγώνιου. Η επιλογή του Ολυμπιακού είναι ο διεθνής Σλοβένος, Τόντσεκ Στερν. Όσον αφορά στον δεύτερο, εκεί ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» το όνομα. Στις θέσεις των ακραίων οι βασικές επιλογές είναι ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που έκλεισε και ο ξένος που θα αποκτηθεί. Από πίσω έρχονται ο Ανέστης Δαλακούρας που συνεχίζει αλλά και ο Σπύρος Χανδρινός, που συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους».

Στις θέσεις των κεντρικών ο Αλέν Παγένκ με τον Νίκο Ζουπάνι συνεχίζουν, ενώ ο Δημοσθένης Λινάρδος αποτελεί προσθήκη στο ρόστερ. Στη θέση του πασαδόρου, ο Ολυμπιακός έχει δώσει τα χέρια με τον Ντράγκαν Τράβιτσα, ενώ για δεύτερη λύση πίσω από τον βασικό του, έχει αποκτηθεί ο νεαρός διεθνής Απόστολος Πέτσιας. Τέλος σε ό,τι αφορά τη θέση του λίμπερο, έκλεισε ο Δημήτρης Γκαράς, ενώ παραμένει ο Δημήτρης Τζιάβρας. Ο νέος Ολυμπιακός του Τζουλιάνι παίρνει μορφή.

Αυτά απομένουν…

Η βασική προτεραιότητα είναι το θέμα του ξένου ακραίου. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την επιλογή και έχει βρει τον παίκτη που θα αποκτήσει. Για την ακρίβεια είναι ένας έμπειρος αθλητής, με σημαντικές παραστάσεις στην καριέρα του. Ολοκληρωμένος σε προσωπικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, έχει μεγάλη όρεξη για να πετύχει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Απομένει να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το deal. Επίσης, αυτό που περιμένουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι το θέμα με την εξέλιξη σχετικά με τον πέμπτο ξένο. Αν τελικά περάσει -και πρέπει να γίνει αυτό για πολλούς λόγους- τότε ο Θρύλος θα προχωρήσει και στην απόκτηση δεύτερου, ξένου κεντρικού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button