Ο Μπουζόν φεύγει μετά τους τελικούς!

Είναι αλήθεια πώς 24 ώρες πριν τον πρώτο τελικό και το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΚ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Διότι όταν ο προπονητής λέει πώς απέρριψε την πρόταση της ομάδας για ανανέωση, με αιχμές για ψέματα, σίγουρα το σκηνικό δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Ο Μπουζόν φεύγει μετά τους τελικούς!
Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Γάλλος προπονητής ήρθε στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2024 και τώρα έκανε γνωστό πώς αποχωρεί, παρότι είχε δεχθεί πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας από τους «κιτρινόμαυρους. Βέβαια τόσο το timing όσο και το ύφος του μηνύματός του, προκαλούν πολλά ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν. Διότι είναι ένας προπονητής ιδιαίτερα πετυχημένος στον πάγκο της Ένωσης και το αιφνιδιαστικό του… αντίο προκάλεσε έκπληξη! Ο Μπουζόν φεύγει μετά τους τελικούς.
Το μήνυμα του Φρεντερίκ Μπουζόν την παραμονή του πρώτου τελικού
«Και μας μένουν μόνο λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και να τα δώσουμε όλα… Θέλω να γίνω ο πρώτος Γάλλος προπονητής που κατακτά Κύπελλο και Πρωτάθλημα σε 3 διαφορετικές χώρες! Θέλω να είμαι ο προπονητής που έβαλε ξανά την ΑΕΚ στη θέση της! Ποια ομάδα έχει μείνει αήττητη στην Ελλάδα στην κανονική περίοδο τα τελευταία 3-4 χρόνια; ΕΜΕΙΣ…
Μετά τον κορωνοϊό! Ξαναβάλαμε την ΑΕΚ σε τάξη! Είναι ένα όνειρο! Η δική μου πρόκληση! Γιατί ένας προπονητής να αρνηθεί μια πρόταση διετούς συμβολαίου; Δεν είναι θέμα χρημάτων, ούτε αθλητικού πρότζεκτ.
Είναι θέμα αξιών.
Από το 2010, ζω με μια εσωτερική πυξίδα που τίποτα δεν μπορεί να την αποπροσανατολίσει. Εκείνη τη χρονιά, ο διευθυντής της Μονάδας Μητέρα-Παιδί στο νοσοκομείο της Χάβρης μου είπε ψέματα, τη στιγμή που η αλήθεια ήταν το μόνο που άξιζα. Ήταν όταν πέθανε ο γιος μου, ο Εστεμπάν. Από εκείνη τη μέρα, έδωσα έναν όρκο: Ποτέ ξανά δεν θα δεχτώ ψέμα, από όπου κι αν προέρχεται. Ποτέ ξανά!
Οπότε, όταν μου λένε ψέματα – ακόμη και στο πλαίσιο μιας δελεαστικής πρότασης – λέω όχι. Γιατί η κομψότητα μιας υπογραφής δεν αξίζει τίποτα χωρίς την αλήθεια που τη συνοδεύει. Αυτή η εμπειρία ήταν απίστευτη. Αυτή η χώρα είναι υπέροχη.
Γνώρισα παθιασμένους ανθρώπους, αυθεντικούς φιλάθλους, που τους αγάπησα, ακόμη κι αν δεν συμφωνούσα πάντα με τις αντιδράσεις τους. Είμαι περήφανος που έζησα αυτή την εμπειρία. Δεν μετανιώνω για τίποτα.
Σήμερα επιστρέφω στη Γαλλία, κοντά σε αυτούς που μετράνε περισσότερο: την οικογένειά μου. Εύχομαι τα καλύτερα στο κλαμπ και στους φιλάθλους του. Αλλά φεύγω με καθαρή συνείδηση, πιστός στην παιδεία και τις αρχές μου.
Όχι ψεύτες στο περιβάλλον μου. Θα επιστρέψω στην Ελλάδα… Αυτό είναι βέβαιο! Ciao! Σας εύχομαι το νταμπλ! Και μετά σας εύχομαι υγεία και ευτυχία!
Να προσέχετε τον εαυτό σας! Σας περιμένουμε τη Δευτέρα το βράδυ για το πρώτο ματς!»