ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Λέμος χάνει μόνο τον πρώτο τελικό

Χωρίς τον Λέμος θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στον πρώτο τελικό της Handball Premier κόντρα στον Ολυμπιακό, την προσεχή Παρασκευή (6/5). Ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» δέχθηκε μπλε κάρτα στον τελικό του Κυπέλλου. Κάτι που σημαίνει πώς κρατήθηκε το δελτίο του. Αλλά ο Αθλητικός Δικαστής που πρέπει να επιληφθεί της υπόθεσης, αργεί πάρα πολύ να κάνει κλήσεις και να εκδικάσει υποθέσεις. Ο Λέμος χάνει μόνο τον πρώτο τελικό.

Εκτός πρώτου τελικού, αλλά…

Από τη στιγμή που ο παίκτης της ΑΕΚ δέχθηκε μπλε κάρτα στον τελικό του Κυπέλλου, αυτομάτως χάνει το επόμενο ματς. Συνεπώς, θα είναι απών από τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, την προσεχή Παρασκευή στη Χαλκίδα. Όμως, η τιμωρία του θα περιοριστεί εκεί. Διότι ο Αθλητικός Δικαστής που πρέπει να ασχοληθεί με την υπόθεση, αργεί πολύ να κάνεις κλήσεις και να εκδικάσει τις σχετικές υποθέσεις. Κάτι που σημαίνει πώς όταν καλέσει τον Λέμος, η σειρά των τελικών μπορεί και να έχει τελειώσει. Ο Λέμος χάνει μόνο τον πρώτο τελικό.

Το φύλλο αγώνα και η μεγαλύτερη τιμωρία

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πώς οι διαιτητές που του έδειξαν την μπλε κάρτα στον τελικό με την Πυλαία, ανέφεραν πώς έχει χτυπήσει εκτός φάσης, στο πρόσωπο, τον αντίπαλό του. Εδώ είναι καθαρά θέμα ερμηνείας των κανονισμών. Αν ο Αθλητικός Δικαστής εκδίκαζε την υπόθεση, θα εξέταζε αν το το χτύπημα του Λέμος ήταν βίαιο. Αν αυτό προέκυπτε, θα μπορούσε να τον τιμωρήσει με περισσότερες από μια αγωνιστικές. Αυτό, όμως, δεν θα συμβεί από τη στιγμή που η κλήση του παίκτη της ΑΕΚ σε απολογία θα αργήσει πολύ.

Γενικά, με τον Αθλητικό Δικαστή στο χάντμπολ παρατηρείται μια μεγάλη αργοπορία σε ό,τι αφορά τις εκδικάσεις των υποθέσεων. Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, θα επαναληφθεί και τώρα. Συνεπώς, το μόνο σίγουρο είναι πώς ο Λέμος θα είναι εκτός πλάνων του Δημητρούλια για τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό του φετινού πρωταθλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button