ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O Λαρεντζάκης-τα τρίποντα και το …κάρμα

Τι σου είναι ο αθλητισμός .Εύκολα μπορεί να σε διαλύσει αλλά και εύκολα μπορεί να σε στείλει στα ουράνια. Οπως πχ με τον Ολυμπιακό του μπάσκετ, που από τα τάρταρα της ήττας από τον Παναθηναϊκό ανέβηκε στο Εβερεστ με τη μεγάλη εμφάνιση και νίκη  στο Μιλάνο.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό, μέχρι τη νίκη στο ΟΑΚΑ στο β γύρο, θα αποτελεί ένα μελανό σημείο στη χρονιά και αυτό γιατί πολύ απλά είναι απο τον “αιώνιο” αντίπαλο. Ο κόσμος περίμενε πράγματα στη νέα εποχή και όταν το +14  έγινε μείον 7 και μάλιστα στο ΣΕΦ,απόρθητο μέχρι τότε σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάπου έρχεται η απογοήτευση γιατί  ο κόσμος αλλά και εν γένει ο οργανισμός Ολυμπιακός θέλει νίκες και επιτυχίες.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό, πέρα απο την όποια αστοχία των παικτών του Μπαρτζώκα, είχε και το προϊόν της τύχης. Διότι όταν σουτάρεις απο τα 7.50 μέτρα και με τον γίγαντα Φαλ κολλημένο πάνω σου , δεν είναι μόνο  ευστοχία και ταλέντο αλλά και υπέρτατη κωλοφαρδία που κόβει τα πόδια του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός σήμερα σε μία ημέρα γεμάτη ρεκόρ για την ιστορία  του δεν ήταν τυχερός αλλά είχε μπόλικο εγωισμό παικτών που δεν τους βγήκε σε καλό αλλά σε υπέρτατο καλό. . 18/33 τρίποντα,, 60 πόντοι στο ημίχρονο(άλλο ρεκορ τούτο) έδωσαν στην ομάδα φτερά και οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι.Διότι πέρα από το ταλέντο, τα πλάνα της άμυνας και όλα τα τεχνικά υπάρχει και η ψυχολογία. Συν  τον όποιο εγωισμό έχει ο κάθε παίκτης μέσα του που σήμερα βγήκε στον υπερμέγιστο βαθμό εντός παρκέ.

Σήμερα είδαμε τον Παπανικολάου που αγαπάμε, τον Φαλ να μην βάζει καλάθια αλλά να είναι ένας κύκλωπας κάτω απο τα καλάθια, τον Μάρτιν να κάνει επιτέλους ένα καλό ματς,  και τον Λαρεντζάκη πιο τρελαμένο απο όλους.  Λες και ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής. Και μεταξύ μας ήταν. Ο “Λάρι” απόλυτα και ξεκάθαρα δεν είναι παίκτης τουτηνής της δεκαετίας αλλά του 1990. Ενας παίκτης με μεγάλη καρδιά, ταλέντο αλλά κυρίως θέληση να γίνεται πάντα καλύτερος . Και βέβαια, δότης υπέρτατης ψυχής.  Δεν είναι τυχαίο πως απο μόνιμος παγκίτης, έχει γίνει πρωταγωνιστής και αναγκάζει τον κόσμο να τον αποθεώνει.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button