ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Κωστάρας και ο «Κωστάκης»!

Η Πέμπτη 6 Ιουλίου ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Διότι είχαμε το… αντίο του Σλούκα και την παραμονή του Παπανικολάου. Βέβαια, οι πρόεδροι του Θρύλου ήθελαν να παραμείνουν και οι δύο παίκτες. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Όμως υπάρχει λόγος γιατί έγινε αυτό τελικά. Ο Κωστάρας και ο «Κωστάκης».

Ο Κωστάρας συνεχίζει

Μετά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν θέλει και πολλή σκέψη. Αν ρωτήσεις ποιος είναι ο Κωστάρας στην ιστορία του μπασκετικού Θρύλου, η απάντηση είναι εύκολη. Δηλαδή ο Παπανικολάου. Μιας και είχε δείξει από το τέλος του πρωταθλήματος πώς θα παραμείνει. Εξάλλου, το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον εκπρόσωπό του και τον Γιώργο Σκινδήλια δεν είχε αποτέλεσμα. Όμως μετά από λίγο υπήρξε νέα επαφή μεταξύ των δύο πλευρών. Το αποτέλεσμα ήταν η παραμονή του αρχηγού.

Στα χνάρια των προηγούμενων αρχηγών

Διότι ο Κωστάρας ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια. Κατά συνέπεια θα είναι στον Πειραιά ως το 2026. Επίσης, στο φινάλε αυτού του συμβολαίου ο «Παπ» θα συμπληρώσει 15 χρόνια με την ερυθρόλευκη φανέλα. Επομένως είναι πλέον κι εκείνος legend στην ιστορία του Ολυμπιακού. Επιπρόσθετα, κέρδισε πολλούς πόντους στη συνείδηση των οπαδών του Θρύλου. Μιας και ο αρχηγός δεν έβαλε ποτέ το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Εν τω μεταξύ, το ίδιο έκαναν οι προκάτοχοί του. Ο Κωστάρας και ο «Κωστάκης».

Ο «Κωστάκης» και το εγώ του!

Αντίθετα, ένα είναι σίγουρο για τον Σλούκα. Πάντα θα μείνει ως Κώστας στη μνήμη του κόσμου του Ολυμπιακού. Διότι δεν μπήκε ποτέ, απόλυτα, στο DNA της ομάδας. Βέβαια, ίσως να μην μπορούσε να καταλάβει ακριβώς τί σημαίνει Ολυμπιακός! Αλλά αυτό δεν αφορά τα λόγια, αφορά την ουσία του πράγματος. Ο Θρύλος είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Επίσης, τη φανέλα του φόρεσαν τεράστιοι αθλητές σε όλα τα τμήματα. Όμως κανείς δεν θέλησε να βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Όταν κάποιος το προσπάθησε, δεν συνέχισε να είναι στην ομάδα. Ακόμα, ο Σλούκας έχει δικαίωμα να εκφράσει την αντίθεσή του. Όπως και να μιλήσει για αυτά που δεν τον βρίσκουν σύμφωνο. Ωστόσο, από τη στιγμή που αυτό το έκανε δημόσια έχασε κάθε δίκιο. Μιας και αυτό ήταν εσωτερικό θέμα της ομάδας.

Επέλεξε να μην γίνει Legend

Γιατί δεν προτίμησε να μεταφέρει μόνο στη διοίκηση τη θέση του; Αντίθετα μίλησε στα ΜΜΕ και εξέφρασε την αντίθεσή του. Επιπλέον, πήγε και έκανε ραντεβού 4 και βάλε ωρών με τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Αλλά δεν τα βρήκαν. Μετά έβγαλε πώς θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στην ημέρα. Εντούτοις ο Ολυμπιακός το… τέλειωσε το θέμα! Επομένως το έκλεισε στα γρήγορα και δεν το άφησε να αιωρείται! Μολονότι έγραψε στο μήνυμά του για σεβασμό, δεν έδειξε να τον έχει απέναντι στον προπονητή. Καθώς τον… ξέχασε. Βέβαια, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει ο Μπαρτζώκας αυτό που ήθελε ο Σλούκας. Εξάλλου, πολλά έχουν ακουστεί για τη στάση του μέσα στη σεζόν. Κατά συνέπεια, η συνολική του συμπεριφορά έδειξε… ασέβεια! Γι’ αυτό ισχύει το ακόλουθο… Ο Κωστάρας και ο «Κωστάκης»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button