ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Ο Γιώργος Τσουρούτας στην 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού

Ο Γιώργος Τσουρούτας στην 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού

Στον  Δήμο Πύλου-Νέστορος και πιο συγκεκριμένα στην Μεθώνη, θα πραγματοποιηθεί η  4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού από σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 19:00. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στην Αρχαία Ολυμπία το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Πρόκειται για εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Έλληνα και την Ελληνίδα της διασποράς που σκοπό έχουν να καταδείξουν και να αναδείξουν την πορεία και εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού καθώς και να προωθήσουν την σύνδεσή του με την πατρική γη, ως τεκμήριο μικρής συμβολής στην προσπάθεια σύστασης μιας συμπαγούς πολυφωνικής αφήγησης για την Ελληνική μετανάστευση.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων προσκάλεσε τον αθλητή της ξιφασκίας του Ολυμπιακού, Γιώργο Τσουρούτα, να συμμετάσχει σε αγώνα επίδειξης με τον ελληνοκαναδο Ολυμπιονίκη Ιωσήφ Πολοσσιφακη, το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 19:30, στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτός ο αγώνας επίδειξης ουσιαστικά αποτελεί και την επιστροφή του Τσουρούτα στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση που είχε κάνει στο αριστερό του γόνατο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button