ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Ο Φουντούλης έγραψε ιστορία με την Εθνική

Το ματς της Ελλάδας με τη Γερμανία δεν σηματοδότησε μόνο την απευθείας πρόκριση της Ελλάδας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αλλά συνδυάστηκε με μια ξεχωριστή στιγμή για την ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Φουντούλης έγραψε ιστορία με την Εθνική.

Έγραψε ιστορία ο Φουντούλης

Στο τελευταίο ματς της φάσεις των ομίλων, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πέτυχε δύο τέρματα. Ευστόχησε σε ισάριθμα πέναλτι που εκτέλεσε. Το δεύτερο, όμως, είχε ιδιαίτερη αξία. Ήταν το Νο 544 στην καριέρα του, όσο φορά το σκουφάκι με το εθνόσημο. Με το γκολ αυτό, δε, ξεπέρασε τον Γιώργο Αφρουδάκη που είχε πετύχει με την Εθνική συνολικά 543 στην καριέρα του. Ωστόσο  πρόκειται για μια ξεχωριστή και ιστορική στιγμή. Τόσο για τον Γιάννη Φουντούλη όσο και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Διότι θα μείνει στην ιστορία αυτό το ματς. Ο Φουντούλης έγραψε ιστορία με την Εθνική.

«Είναι κάτι ξεχωριστό»

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για το ρεκόρ του. Με τον Γιάννη Φουντούλη να τονίζει: «Σίγουρα είναι ένα μεγάλο και σημαντικό επίτευγμα για μένα, γιατί όταν ξεκινούσα, σε ηλικία 17 χρονών, με τις Εθνικές ομάδες, δεν είχα στο μυαλό μου, ούτε καν ως ιδέα, πως θα ξεπεράσω θρύλους. Και εδώ που είμαι τώρα γίνεται πραγματικότητα. Μετέχω ανελλιπώς 17 χρόνια στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Έχει ιδιαίτερη αξία αυτό το ρεκόρ και με γεμίζει περηφάνια. Αν και δεν με ενδιέφεραν οι ατομικές διακρίσεις στην Εθνική ομάδα, είναι κάτι ξεχωριστό. Ήρθε με πολλή δουλειά και δυσκολίες και, φυσικά, δεν είναι καθαρά ατομικό μου επίτευγμα, διότι δεν θα μπορούσα να το πετύχω, αν δεν είχα τη συμπαράσταση, στήριξη και συμβολή των συμπαικτών μου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button