ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Χούμπελ «άδειασε» την ΕΠΟ!

«Χαστούκι» για την ομοσπονδία από τον εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA-UEFA με αφορμή τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου στις 30/8.

«Χαστούκι» για την ομοσπονδία από τον εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA-UEFA με αφορμή τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου στις 30/8.

Η δήλωση του Χέρμπερτ Χούμπελ, του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA-UEFA στην Ελλάδα για την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Αυγούστου αποτελεί «ράπισμα» για την ομοσπονδία. Όταν ο απεσταλμένος των διεθνών ομοσπονδιών κατακεραυνώνει, βάσει όσων δήλωσε, την ΕΠΟ για την ακατανόητη απόφασή της, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να ειπωθεί.

Η αναφορά του στην καταληκτική ημερομηνία της 3ης Αυγούστου για τις διοργανώσεις της σεζόν 2019-20 και την ολοκλήρωσή τους, όπως έχει αποφασίσει η UEFA, δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο πώς στην Ευρώπη έχουν αντιληφθεί απόλυτα με τί έχουν να κάνουν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Μέσα σε όλα στην ουσία αναφέρουν πώς δεν είναι ορθές και προβλεπόμενες οι κινήσεις και οι αποφάσεις από την ΕΠΟ.

Το καλύτερο, όμως, είναι η τελευταία του φράση, στη δήλωσή του. Εκεί που τονίζει πώς «Η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα πράξουν σύμφωνα με τις σχετικές ανάγκες».

Η δήλωση του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA-UEFA είναι η ακόλουθη:

«Σε συνέχεια των συζητήσεων των προηγουμένων ημερών αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την πιθανή αναδιάρθρωση των διοργανώσεων, επιθυμώ για ακόμα μία φορά να ξεκαθαρίσω τη θέση των FIFA  και UEFA σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί, η FIFA και η UEFA υποστηρίζουν και συστήνουν σθεναρά την ολοκλήρωση όλων των εθνικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Ελλάδας, προ της ολοκλήρωσης της τρέχουσας περιόδου και πριν από την 3η Αυγούστου, ημερομηνία που έχει γνωστοποιηθεί από την UEFA για την υποβολή των τελικών βαθμολογιών και των συλλόγων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Επιπροσθέτως και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2020-21 αρχίζει στην Ελλάδα στις 3 Αυγούστου, κάθε παιχνίδι της περιόδου 2019-20, το οποίο θα διεξαχθεί μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγώνας στον οποίο οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνθέσεις που δημιουργούν για τη νέα περίοδο. Αυτό θα απαιτήσει αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας περιόδου, γεγονός το οποίο, σε επίπεδο Αρχών, δεν επιτρέπεται.

Επιπλέον, οι συζητήσεις για πιθανές αλλαγές στη μορφή των νέων διοργανώσεων, μόλις λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της νέας περιόδου, θεωρούνται αδόκιμες και όχι στο στοιχειώδες επίπεδο που πρέπει να χαρακτηρίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η FIFA και η UEFA για μια ακόμα φορά συστήνουν σθεναρά και συμβουλεύουν ότι οποιαδήποτε απόφαση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων πρέπει να είναι καλά μελετημένη και προγραμματισμένη τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υλοποίηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων, προκειμένου να δώσουν χρόνο να σχεδιάσει κατάλληλα την αγωνιστική περίοδο οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Το ίδιο ισχύει για πιθανές τροποποιήσεις κανονισμών.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω τη σημερινή απόφαση της Super League 1, με ευρύτατη πλειοψηφία, για την απόλυτη τήρηση της προκήρυξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, γεγονός που αποτελεί αυτονόητη εξέλιξη, αναφορικά με την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.

Ευελπιστώ ότι και οι υπόλοιποι φορείς διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα προσεγγίσουν το όλο ζήτημα στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.

Η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα πράξουν σύμφωνα με τις σχετικές ανάγκες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button