ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο αμισθί τηλεδιαιτητής, η προπαγάνδα και η πραγματικότητα

Βιάστηκαν στο ανοικτό κανάλι να πουν πώς ο Σα έπρεπε να αποβληθεί. Τους αποστόμωσε ο Βαρούχας.

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Προσπάθησαν την Κυριακή το βράδυ στο ανοικτό κανάλι να κάνουν, για μία ακόμα φορά, στο άσπρο… μαύρο. Με όσα ανέφεραν για τη διαιτησία και το ματς στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Προπαγάνδα με άγνοια κανονισμών.

Και ποιός να έχει άλλη άποψη; Ο αμισθί τηλεδιαιτητής; Αυτός σχεδόν ποτέ δεν έχει τη δική του άποψη. Όσα λέει συνήθως συμφωνούν με τις απόψεις του πάνελ. Τις οποίες και επιβεβαιώνει ο τηλεδιαιτητής στο ανοικτό κανάλι. Άποψη δεν έχει, αλλά μιλιά έχει. Και πάντα ή σχεδόν πάντα συμφωνεί με τους σχολιαστές στην εκπομπή.

Χθες το βράδυ, λοιπόν, η… γραμμή ήταν ξανά για τη διαιτησία. Ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός στη φάση με το πέναλτι του Σα. Διότι -και καλά- δεν απέβαλλε ο Σιδηρόπουλος τον Πορτογάλο τερματοφύλακα για την ανατροπή στον Μαντσίνι, ενώ καταλόγισε -ορθά- το πέναλτι. Έπρεπε να παρουσιαστεί το θέμα ως εύνοια των «ερυθρολεύκων». Πώς δεν αποβλήθηκε ο γκολκίπερ του Θρύλου και έχασε ο Άρης την ευκαιρία να παίξει για τα τελευταία λεπτά με παίκτη παραπάνω. Αυτό ήταν το «επιχείρημά» τους και το βάσισαν στα λεγόμενα του τηλεδιαιτητή.

Όμως ο Παναγιώτης Βαρούχας είχε άλλη άποψη. Αναλύοντας τις φάσεις στον ΣΠΟΡ FM, ο καθηγητής διαιτησίας ήταν κατατοπιστικός και ξεκάθαρος: «Το πέναλτι του Σα στον Μαντσίνι είναι καθαρό. Είναι ένα άτσαλο μαρκάρισμα, αλλά δεν έχει βαναυσότητα για να δεχτεί κόκκινη κάρτα. Πηγαίνει να βρει μπάλα και δεν τη βρίσκει, αλλά δεν έχει πρόθεση. Συμφώνησαν μαζί του και από το VAR».

Όταν το λέει ο Βαρούχας που σε καμία περίπτωση δεν είναι άνθρωπος της διαιτησίας που έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ολυμπιακό, αυτό λέει πολλά. Και δείχνει πώς ορισμένοι έχουν επενδύσει στην προπαγάνδα. Δεν έχουν κάτι άλλο να πουν. Αλλά, δυστυχώς για όλους αυτούς, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και πλέον δεν έχουν τρόπο να πείσουν ούτε τους πιο ένθερμους -και λιγοστούς- υποστηρικτές τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button