ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νυχτερινές (επί)σκέψεις και ένα ίδιο συναίσθημα

Το να πάρεις το αυτοκίνητο σου μέσα στα άγρια ξημερώματα της Πέμπτης απλά για να κάνεις ένα πέρασμα από το γήπεδο Καραϊσκάκη, εκεί που τέτοια ώρα το πιθανότερο είναι να συναντήσεις καμιά γάτα να περνοδιαβαίνει, ίσως να μην ακουστεί σε αρκετούς και το πιο νορμάλ πράγμα του κόσμου!

Σαφώς και δεν θα ακουστεί, αλλά για τον κάθε φίλαθλο του Ολυμπιακού, σίγουρα έχει μία λογική, αφού μπορεί να αποτελεί μία πράξη… νυχτερινής περισυλλογής.

Συνήθως, πριν από μεγάλα παιχνίδια και δη ευρωπαϊκά, εκεί που διακυβέβεται μία μεγάλη πρόκριση σε επόμενη φάση και απομένουν λίγες ώρες για την σέντρα, δεν υπάρχει ύπνος! Το μυαλό και η καρδιά βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά, στην αγαπημένη μας ομάδα, στην μεγάλη μας αγάπη την Ολυμπιακάρα μας.

Και εκεί, έξω από τα σκαλοπάτια και τα τσιμέντα, με την ελαφριά ψυχρούλα που φέρνει η θάλασσα και την γλυκιά Πειραιώτικη υγρασία και τον δαφνοστεφανωμένο να φωτίζει υπερήφανα την περιοχή, έρχονται μερικές σκέψεις που σε κάνουν να θες ακόμη περισσότερο μία νίκη – πρόκριση.

Περπατώντας έστω και λίγο στον περιβάλλοντα χώρο, ακόμα κι αν είναι έρημος και κλειστός, εκεί νιώθεις οτι ακούς τις φωνές, αφουγκράζεσαι το πάθος του κόσμου, “διαβάζεις” τις σκέψεις, έστω κι αν λείπει εκείνη την ώρα. Και τότε είναι που αυτές οι σκέψεις ενώνονται με τις δικές σου.

Το συναίσθημα είναι το ίδιο. Πάθος, δίψα για πρόκριση. Θρίαμβος, νίκη, Ολυμπιακός…

“Κάντο ρε Θρύλε μου… Για το όνομα σου, για την δόξα σου, για το ατέλειωτο Ολυμπιακό σου μεγαλείο που πάντα θα είναι το πρώτο σε αυτήν εδώ την χώρα. Κάντο για μένα, κάντο για όλους τους Ολυμπιακούς της γης, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται και καρδιοχτυπούν για την μεγάλη εκείνη στιγμή, εκείνη που θα δουν την μπάλα να καρφώνεται σε τουρκικά δίχτυα και να σου δίνει το προβάδισμα της πρόκρισης.

Στα “φρύδια” μας τι έγινε προχθές. Τελείωσε, πέρασε, πάμε για άλλα. Κι αυτά τα άλλα είναι πολύ πιο μεγάλα, πολύ πιο σπουδαία για την ιστορία του συλλόγου. Εξάλλου αυτοί που μας νίκησαν προχθες, η ιστορία τους όλη είναι μια βραδιά από την δική μας. Η δική μας ιστορία επιτάσσει την πρόκριση.

Κάντο ρε Ολυμπιακάρα. Πέρνα τους και συνέχισε. Μη μασήσεις τίποτα. Δώσε την ψυχή σου, αυτοί οι 11 που θα παίξουν, όποιοι κι αν είναι, ας τα δώσουν όλα. Όλη τους τη δύναμη, όλη τους την καρδιά, όλη τους την αγάπη. Κι εφόσον υπάρχουν κι άλλοι που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός ας το εξηγήσουν στους υπόλοιπους.

Χάρισε μας ακόμα μία χρυσή βραδιά. Παίξε σαν Ολυμπιακός”.

Και γυρίζοντας προς το σπίτι νιώθεις έστω μία γαλήνη. Όχι οτι θα κοιμηθείς με λιγότερο άγχος από ότι πριν, αλλά επειδή ξέρεις ότι εκεί, στο σημείο που όλες οι Ολυμπιακές καρδιές συναντιούνται, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μοιράστηκες τις σκέψεις σου για λίγα λεπτά με κάθε ομοϊδεάτη ερυθρόλευκο φίλαθλο.

ΘΡΥΛΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button