ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νικητές στη «μάχη» μέχρι τέλους

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον αγώνα του και δεν σκόπευε να επιστρέψει στην Basket League. Μετά τα χθεσινά είναι προφανές γιατί δεν το ήθελε και ο ΠΑΟ!

Πολλά και διάφορα έχουν ειπωθεί εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν. Από την ημέρα της αποχώρησης του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ και την απόφαση για να δοθεί μια «μάχη» μέχρι τέλους ως και τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» άκουσαν πολλά. Υποτιμητικά σχόλια, όμως σε αυτό τον αγώνα, ο στόχος ήταν να αλλάξουν τα πράγματα. Ένας «πόλεμος» που θα συνοδεύονταν από απώλειες, αλλά ο μεγάλος στόχος στο φινάλε προϋποθέτει να γίνουν και «θυσίες»!

Όλο τον προηγούμενο καιρό ακούγονταν «φωνές». Κάθετα αντίθετοι με την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League. Ειδικά οι «πράσινοι» που προειδοποιούσαν πώς θα αποχωρήσουν εκείνοι, εάν επέστρεφαν οι «ερυθρόλευκοι». Αλλά κανείς τους δεν κατάλαβε δύο πράγματα.

Το πρώτο… Ο Ολυμπιακός πήγε σε έναν αγώνα μέχρι τέλους, για να προασπίσει τα συμφέροντά του συλλόγου κόντρα στην τωρινή κατάσταση που θεωρεί πώς το μπάσκετ της ανήκει, πώς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Το δεύτερο… Δεν υπήρχε περίπτωση ακόμα κι αν διεξάγονταν τα play off στην Α2 και η αναπτυξιακή ομάδα έπαιρνε από εκεί το εισιτήριο για την άνοδο, πώς θα ανέβαινε. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, ειδικά στο κομμάτι της διαιτησίας. Άρα γιατί να γύριζαν στην Basket League από την οποία αποχώρησαν για συγκεκριμένους λόγους, όταν δεν έχει υπάρξει η παραμικρή διαφοροποίηση. Δεν υπήρχε αυτό ούτε σαν σκέψη.

Όμως φτάσαμε στην Τρίτη 9 Ιουνίου και καταλάβαμε όλοι γιατί δεν ήθελε και η πλευρά του ΠΑΟ την επάνοδο του Ολυμπιακού στη μεγάλη κατηγορία. Η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από το μπάσκετ των «πράσινων» θα έχει και αγωνιστικές επιπτώσεις στο τμήμα. Ο ίδιος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πώς το μπάτζετ θα εξαρτηθεί από τα έσοδα της ομάδας. Άρα, εάν γύριζαν οι «ερυθρόλευκοι» θα είχε ο ΠΑΟ ανταγωνιστική ομάδα για να τους κοιτάξει στα ίσα; Μάλλον όχι κι αυτό φαίνεται και από το πλάνο με την αποχώρηση από την Euroleague και την μεταπήδηση στο FIBA Champions League.

Κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει. Η αποχώρηση του Ολυμπιακού από την μεγάλη κατηγορία μείωσε σε τεράστιο βαθμό το ενδιαφέρον και την αξία του πρωταθλήματος. Οι χορηγοί είτε μειώνουν κατά πολύ τα χρήματά τους, είτε αναζητούν τρόπους απεμπλοκής. Συνεπώς, έχασαν και όλοι εκείνοι που πριν από ένα χρόνο είχαν θέματα με την κατάσταση στο μπάσκετ, αλλά την ώρα των ψηφοφοριών σφύριζαν… αδιάφορα.

Εν κατακλείδι, ένα είναι σίγουρο. Η «μάχη» μέχρι τέλους δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά οι τελευταίες εξελίξεις και οι αποχωρήσεις που είναι προ των πυλών, δίνουν το στίγμα για την επόμενη ημέρα. Κυρίως «φωτογραφίζουν» ποιοι είναι τελικά οι νικητές. Αυτοί που δεν τα παράτησαν!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button