ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεοφυτίδης: «Είναι μία ξεχωριστή εμπειρία»

Τον ενθουσιασμό του για τη σπουδαία εμπειρία που βιώνει με την αποστολή της Κ-19 του Ολυμπιακού στοπ Νότιγχαμ, εξέφρασε ο Γιώργος Νεοφυτίδης

Στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Νότιγχαμ βρίσκεται από το Σάββατο η αποστολή των Κ19 του Ολυμπιακού. Εκεί όπου οι πιτσιρικάδες της ομάδας του Πειραιά πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Ο Γιώργος Νεοφυτίδης μίλησε στην ιστοσελίδα των «ερυθρόλευκων», τονίζοντας για την εμπειρία αυτή:

«Είναι μεγάλη εμπειρία για εμάς, ειδικά τώρα που είμαστε στην Ακαδημία. Κάνουμε μια προετοιμασία σε προδιαγραφές πρώτης ομάδας, μαθαίνουμε πάνω σε αυτό, για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η στιγμή. Η Αγγλία είναι μια χώρα που αγαπάει το ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα. Μπαίνουμε και εμείς σε αυτό το κλίμα, έχουμε πάθος και όρεξη για δουλειά και θα προσπαθήσουμε αυτές τις δύο εβδομάδες να κάνουμε μια πολύ καλή προετοιμασία».

Για τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της Νότιγχαμ: «Είναι σε πολύ καλό επίπεδο, όπως και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ βέβαια. Βοηθάει και το κλίμα εδώ, ειδικά σε ότι αφορά τον αγωνιστικό χώρο».

Για το πόσο βοηθά η προετοιμασία σε επίπεδο παραστάσεων: «Μετρούν πάρα πολύ τέτοιου είδους παραστάσεις, ειδικά στην ηλικία που βρισκόμαστε, γιατί θα προετοιμαστούμε καλύτερα και πιο γρήγορα για τη στιγμή που θα ζούμε καθημερινά κάτι τέτοιο. Πολλές φορές όταν ανεβαίνει το επίπεδο, υπάρχει το άγχος, υπάρχει η πίεση, οπότε είναι πολύ καλό για εμάς να συνηθίζουμε σε τέτοιες συνθήκες».

Για τα πολύ δυνατά φιλικά (Έβερτον, Μάντσεστερ Σίτι, μεταξύ άλλων): «Πρόκειται για ξεχωριστή εμπειρία. Όλοι μας είμαστε ανυπόμονοι για τα ματς αυτά. Εννοείται πως θα δώσουμε το 100% αλλά και θα τεστάρουμε τις δυνατότητές μας, τόσο ατομικά όσο και σαν ομάδα. Αυτό είναι το επίπεδο που ελπίζω θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή όλα τα παιδιά. Να δούμε τι χρειάζεται να βελτιώσει ο καθένας ατομικά αλλά και σε τι επίπεδο βρισκόμαστε σε σχέση με τις ομάδες του εξωτερικού.

Κάθε αγώνας είναι σαν μία προπόνηση οπότε προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέσα από αυτόν, πρώτα απ’ όλα να βγάλουμε τα πράγματα που μας ζητάει ο προπονητής, αυτά που δουλεύουμε καθημερινά, και εννοείται να κυνηγήσουμε και το αποτέλεσμα, γιατί όταν παίζεις έναν αγώνα ο σκοπός είναι να κερδίσεις».

Για την πρωτοβουλία της διοίκησης να πραγματοποιήσει αυτό το μεγάλο εγχείρημα: «Αυτός είναι ο κύριος λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Για αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε, πρώτα απ’ όλα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο που μπόρεσε και μας την παρείχε. Ξέρουμε πως δεν μπορούν πολλές ομάδες να το έχουν αυτό. Τον ευχαριστούμε πολύ και είναι κάτι που μας είπε από την πρώτη στιγμή πως μπορεί να μας το παρέχει, είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για τη ρεβάνς της πρώτης ομάδας με την Βικτόρια Πλζεν: «Φανήκαμε έτοιμοι σε αυτά που περιμέναμε, στο Καραϊσκάκη θα είναι πολύ καλύτερα πιστεύω. Θα πάρουμε την πρόκριση και θα συνεχίσουμε. Με τη βοήθεια του κόσμου στο γήπεδό μας το έχουμε!».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button