ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες αναφορές για την σπουδαία κίνηση Μαρινάκη και Ολυμπιακού

Το φιλανθρωπικό έργο του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πάρε σημαντικές διαστάσεις και συζητείται σε όλο το φάσμα της Ευρώπης.Σε μία εποχή που η Ελλάδα βάλλεται πανταχώθεν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός ,μέσω του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης  διαφημίζουν την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα,το Πανεπιστήμιο του Ulster έκανε έρευνα για την UEFA για τη φιλανθρωπική δράση της ΠΑΕ Ολυμπιακού και του Προέδρου της ομάδας και επικροτεί την απόφαση τΟΥ πΡΩΤΑΘΛΟΗΤΉ εΛΛΆΔΑς να δημιουργήσει μία νέα ομάδα στην Ακαδημία του, αποτελούμενη από παιδιά από δύο σχολεία ειδικής αγωγής στον Πειραιά.

 

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Ulster:

“Το φιλανθρωπικό έργο, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο έχει αναλάβει ο Σύλλογος στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR), φέρει σειρά πτυχών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Σύλλογος εστιάζει στο ζήτημα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και του αγώνα κατά των διακρίσεων.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα στην Ακαδημία του, η οποία δεν θα προσδιορίζεται εμπορικά ως η «ομάδα των ατόμων με αναπηρία», αλλά αντιθέτως θα αναφέρεται σε όλες τις ανακοινώσεις του Συλλόγου ως «η νέα ομάδα της ακαδημίας». Η ομάδα αυτή σχεδιάστηκε με στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση νέων ανθρώπων με μαθησιακές δυσκολίες και να αγκαλιάσει τους συμμετέχοντες ως αθλητές. Η φιλοσοφία δεν έχει να κάνει με τη νίκη, αλλά περισσότερο με την επιθυμία να έρθουμε πιο κοντά στην τοπική κοινότητα του Πειραιά. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από δύο σχολεία ειδικής αγωγής στον Πειραιά που βρίσκονται κοντά στο στάδιο, και επιλέγονται από τον Ολυμπιακό σε συνεργασία με τους διευθυντές. Προσλήφθηκαν ειδικοί γυμναστές που θα δουλέψουν με τη νέα ομάδα στην οποία δόθηκε πλήρης πρόσβαση στο στάδιο, τις εγκαταστάσεις και το ιατρικό προσωπικό.

Οι συμμετέχοντες θεωρούνται «κομμάτι της αθλητικής οικογένειας» και αυτό αποτυπώθηκε στην προπόνηση της Δευτέρας και της Τρίτης. Επιπλέον, το λεωφορείο που μεταφέρει τους αθλητές στην προπόνηση χρησιμοποιείται επίσης για να μεταφέρει τα παιδιά σε εντός έδρας αγώνες στο Στάδιο Καραϊσκάκης.

Το επόμενο στάδιο για την ενσωμάτωση της νέας ομάδας είναι η ανάπτυξη της Ενοποιημένης Προπόνησης (μεικτή ικανότητα) όπου η ομάδα Κ-16 «υιοθετεί» την ομάδα και τα μέλη της ως φίλους/συμπαίκτες, με στόχο τη δημιουργία ενοποιημένων ομάδων. Η φάση αυτή αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας “Life Outside the Box” (ζώντας εκτός των δεδομένων ορίων), η οποία δίνει βάρος στο ρόλο του Συλλόγου και όλων των παικτών εντός και εκτός γηπέδου. Μέχρι τα τέλη της άνοιξης 2017, ο Ολυμπιακός σχεδιάζει τη συμμετοχή αυτής της ομάδας σε διοργανώσεις που πραγματοποιεί ο οργανισμός των Special Olympics στην Αθήνα, με την επωνυμία Ομάδα Ολυμπιακού (Team Olympiacos).

Τα σχόλια των γονέων δείχνουν ότι το πρόγραμμα ωφελεί τα παιδιά. Οι γονείς βλέπουν το Σύλλογο ως εταίρο σε ένα πρόγραμμα που αυξάνει την αυτοπεποίθηση, επιφέρει εμφανείς αλλαγές σε πτυχές πέραν του αθλητισμού, και βοηθά στην καλύτερη ενσωμάτωση των παιδιών στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η επιτυχία του προγράμματος θα σημάνει και την πιθανή προέκτασή του”.

Tags

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close