ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να παρέμβει η Κυβέρνηση!»

Το … μπαλάκι στην Πολιτεία πέταξε ο Ολυμπιακός για τη όσο το δυνατόν πιο δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων που μολύνουν τον ελληνικό αθλητισμό στο πλαίσιο της συνάντηση με τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Τη συντονισμένη δράση της Πολιτείας στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να εξυγιανθεί ο χώρος του ποδοσφαίρου κι ελληνικού αθλητισμού γενικότερα ζήτησε ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός από τον Υφυπουργό θλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Από πλευράς της πειραίκής ΠΑΕ πλην του Προέδρου και Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, το παρών έδωσαν ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Κώστας Καραπαπάς, αλλά και η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού, κα. Λίνα Σουλούκου. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως «στόχος είναι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε και σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Ήδη η FIFA και η UEFA έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και είμαστε σε καλή συνεργασία μαζί τους. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε, πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα».

Πρόσθεσε, δε, πως «παραμένει υποχρέωση της Πολιτείας και της κυβέρνησης, να ενεργεί άμεσα, σε οποιεσδήποτε καταγγελίες. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον και σε αντίστοιχες περιπτώσεις». Χαρακτήρισε σωστή την κατεύθυνση, προς την οποία, κινείται η επιστολή του Θρύλου, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Σε αυτή υπάρχουν θέματα που είναι στην αρμοδιότητα των ποδοσφαιρικών αρχών FIFA UEFA και άλλα θέματα, τα οποία είναι στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Πολιτείας».


Όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το γεογνός ότι η συνάντηση έγινε παραμονές του ντέρμπι κορυφής του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ο κ. Αυγενάκης είπε πως «δεν σφυρίζω ούτε πέναλτι, ούτε οφσάιντ. Το αποτέλεσμα θα κριθεί στο γήπεδο. Ήταν υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ και αυτό θα γίνεται με κάθε πληροφορία που θα λαμβάνω στο μέλλον. Και με τον ΠΑΟΚ θα συναντηθώ, για το θέμα του Καυταντζογλείου. Είναι υποχρέωσή μου. Μέρες που είναι, υπάρχει νευρικότητα, όμως παρακαλώ ο υφυπουργός αθλητισμού να μείνει έξω από το πάνελ».

«Στο υφπουργείο δεν υπάρχει Βασιλειάδης, Κοντονής»

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο γιατί το ΕΣΚΑΝ καθυστέρησε να απαντήσει στον ΠΑΟΚ και στο αίτημά του, για ελέγχους ντόπινγκ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ «Το ΕΣΚΑΝ είναι ανεξάρτητη αρχή. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει πιστοποιημένο εργαστήριο ντόπινγκ, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι έλεγχοι ντόπινγκ δεν προαποφασίζονται και δεν προαναγγέλλονται. Τι θα κάνει το ΕΣΚΑΝ θα το μάθετε. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ανεύθυνης πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, όμως από μέρος της σημερινής υπάρχει αμεσότητα, ταχύτητα, ισονομία. Στο υφυπουργείο δεν υπάρχουν ούτε ο Κοντονής, ούτε ο Βασιλειάδης», επεσήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνεδρίασης της Επιτροπής, για την καταπολέμηση της βίας. «Τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη βία, κάποια από τα θέματα που θίγει ο Ολυμπιακός (σ.σ. με την επιστολή του) θα τεθούν, αφού στην Επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA», εξήγησε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button