ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Να κάνουμε περήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού»

Την φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός θα έχει ένα ακόμα τμήμα στις τάξεις του Ερασιτέχνη και αυτό δεν είναι άλλο από το χάντμπολ.

Η ομάδα του Ολυμπιακού-Ομίλου Ξυνή έχει ως βασικό στόχο να πρωταγωνιστήσει για μια ακόμα χρονιά, μιας και ας μην ξεχνάμε ότι το ΙΕΚ Ξυνή Δικαίας, είναι η πρωταθλήτρια ομάδα της Handball Premier, ένας παραμένει ως στόχος και για φέτος. Με την ομάδα να έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες την προετοιμασία της, ενόψει των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων οι οποίες είναι στις αρχές του Σεπτέμβρη και είναι για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συνομιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Αλβανό, με τον έμπειρο αθλητή να αναφέρεται στην πρόκληση του να αγωνίζεται κάποιος με τα «ερυθρόλευκα» στους στόχους της ομάδας.

Παράλληλα, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Αλέξανδρος Αλβανός, δεν είναι ένας… τυχαίος παίκτης στο άθλημα του χάντμπολ. Την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος, από τους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ ψηφίστηκε και καλύτερος δεξιός ίντερ του πρωταθλήματος, παμψηφεί…

Ερώτηση: Είναι πρόκληση για εσάς που είστε καταξιωμένοι αθλητές στο χώρο του χάντμπολ αυτή η νέα προσπάθεια που ξεκινάει γιατί αλλιώς είναι να είσαι αθλητής με τα ΙΕΚ Ξυνή και αλλιώς να είσαι με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα νομίζω ότι σας δημιουργεί ένα επιπλέον βάρος γιατί η φανέλα είναι βαριά.

Απάντηση: Σίγουρα για κάθε αθλητή είναι πρόκληση να συμμετέχει σε αυτό το σύλλογο που λέγεται Ολυμπιακός, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. Οι στόχοι επίσης είναι πολύ υψηλοί όταν αγωνίζεσαι με μια τέτοια ομάδα. Νομίζω ότι έχουμε και την κατάλληλη προετοιμασία αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας.

Είναι καλό για το ελληνικό χάντμπολ γενικά ότι μπαίνει και ο Ολυμπιακός σε αυτή την προσπάθεια γιατί έχουμε δει και όλα αυτά τα χρόνια ότι παραδοσιακές αθλητικές ομάδες είναι μέσα στο χώρο του χάντμπολ και πρωταγωνιστούν και ο Ολυμπιακός πλέον δυναμικά θα δώσει μια μεγαλύτερη αίγλη στο πρωτάθλημα το φετινό αυτή η παρουσία του;

«Φυσικά. Προφανώς και θα είναι μια τεράστια βοήθεια για το ελληνικό χάντμπολ, μαζί με τις υπόλοιπες δυνατές ομάδες που υπάρχουν στο χώρο, έτσι και ο Ολυμπιακός δίνει το δικό του λιθαράκι, δίνει τη δική του σφραγίδα και μπαίνει πάρα πολύ δυνατά και αυτός για να πρωταγωνιστήσει και στο ελληνικό επίπεδο αλλά και μακροπρόθεσμα ακόμα ευελπιστούμε και στην Ευρώπη».

Οι στόχοι για την επόμενη χρονιά;

«Οι στόχοι δεν θα μπορούν να είναι άλλοι παρά το να πρωταγωνιστήσει η ομάδα, να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τίτλους στο εγχώριο πρωτάθλημα και να κάνουμε και μια αρκετά καλή πορεία στην Ευρώπη».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα δίπλα σε όλες τις ομάδες, είτε αυτό λέγεται ποδόσφαιρο, είτε μπάσκετ, είτε τα αθλήματα του Ερασιτέχνη. Είναι για εσάς αυτό το πράγμα ένα επιπλέον όπλο την φετινή χρονιά το γεγονός ότι εντάξει το χάντμπολ είναι ένα άθλημα το οποίο προσελκύει ένα συγκεκριμένο κοινό αλλά σας βοηθάει το γεγονός ότι πλέον σαν Ολυμπιακός θα έχετε τον κόσμο δίπλα και σε κάποια παιχνίδια μπορεί να παίξετε και σε γεμάτο γήπεδο το οποίο έχουμε δει ότι και σε άλλα αθλήματα του Ερασιτέχνη αυτό έχει δώσει τρομακτική δυναμική στις ομάδες.

«Είναι τεράστια δύναμη ο κόσμος. Είναι συνήθως ο κόσμος γενικά αποτελεί τον όγδοο παίκτη του αθλητή, υπάρχουν αρκετοί αθλητές που έχουν παίξει μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο, περισσότερο από ότι μπορούμε να φανταστούμε, σε γήπεδα 20.000 θέσεων, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική βοήθεια είναι για εμάς ο κόσμος του Ολυμπιακού να στηρίξει αυτό που πάμε να κάνουμε τώρα».

Ενα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο για να στηρίξει και αυτός την προσπάθεια, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που δυστυχώς δεν έχουνε μια σχέση με το άθλημα του χάντμπολ και νομίζω ότι μέσα από τα δικά σας μηνύματα, αυτά που θα μπορέσετε να τους πείτε, τα δικά σας λόγια σήμερα θα βρεθούν και αυτοί δίπλα στην ομάδα και να την στηρίξουνε γιατί σίγουρα μια νέα προσπάθεια χρειάζεται μια ακόμα μεγαλύτερη στήριξη για να μπορέσει η ομάδα να βρει τα πατήματά της γιατί φέτος είναι λίγο διαφορετικά έχετε και εσείς ένα επιπλέον βάρος νομίζω, είστε λίγο επιπλέον φορτισμένοι φέτος με ένα βάρος στην πλάτη γιατί άλλο το να παίζεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού και άλλο αυτό που πήρχε νωρίτερα.

«Σίγουρα εμείς από την δική μας την πλευρά θέλουμε να δώσουμε την υπόσχεσή μας ότι θα κάνουμε ότι το δυνατόν καλύτερο περνάει από το δικό μας χέρι για να ανταπεξέλθουμε και στους στόχους μας αλλά και να κάνουμε περήφανο και τον κόσμο του Ολυμπιακού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button