ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

« Να εντάσσουμε τον αθλητισμό στην κοινωνία»

Με τις δυο δράσεις που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, έστειλε  για ακόμα μια φορά το δικό του μήνυμα για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού και την προτροπή για την συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ο σύλλογος μας που ηγείται του προγράμματος «You ‘re Hope» και μετέχει ενεργά υποστηρίζοντας τη δράση «Be Active» είχε ενεργό ρόλο στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι προπονητές και οι έφοροι των Ακαδημιών του Ολυμπιακού στο περιθώριο των δυο δράσεων.

Μανώλης Τσιρογιάννης (Διευθυντής Ακαδημιών): «Το #BeActive δίνει την ευκαιρία στα παιδιά των Ακαδημιών μας να δουν όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη, να βρεθούν μεταξύ τους και να περάσουν ωραίες στιγμές. Παράλληλα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ‘’You ‘re Hope’’, προσπαθούμε να εντάξουμε στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας όλα αυτά τα παιδιά που έχουν χάσει τις πατρίδες τους».

Δημήτρης Κριμιτζάς (προπονητής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου): «Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, τα παιδιά δοκιμάζουν διάφορα αθλήματα, βλέπουν πως παίζονται και με ποια μπορούν να ασχοληθούν, τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ταυτόχρονα, οι νεαροί πρόσφυγες συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των κορυφαίων επαγγελματιών προπονητών στην Ελλάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το κοινωνικό προφίλ του συλλόγου μας».

Αντώνης Τσακιρόπουλος (προπονητής Ακαδημίας βόλεϊ): «Ο Ολυμπιακός είναι ο πιο οργανωμένος σύλλογος στην Ελλάδα και οι Ακαδημίες του λειτουργούν σωστά σε όλα τα αθλήματα. Μέσω της δράσης αυτής, κάθε παιδί μπορεί να διαλέξει το άθλημα που του ταιριάζει περισσότερο και να κάνει πρωταθλητισμό σε αυτό. Επιπλέον, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανήλικους πρόσφυγες, όλα αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει τόσες δυσκολίες, να κάνουν μια νέα αρχή στην ζωή τους μέσω του αθλητισμού και να ενσωματωθούν στην κοινωνία που τους φιλοξενεί».

Τάσος Βουγίδης (Έφορος Ναυταθλητικών): «Είναι στη ρότα του Ολυμπιακού να προάγει τον αθλητισμό, το ήθος και να βγάζει το κοινωνικού του πρόσωπο προς τα έξω με οποιονδήποτε τρόπο, όχι μόνο για να δείξει ότι είναι μεγάλος σύλλογος αλλά και το έργο που μπορεί να προσφέρει σε όλον τον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο. Είναι δράσεις που τιμούν την χώρα μας, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό μας. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους event και στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των προσφύγων συμβάλλοντας στην κοινωνική τους ένταξη».

Αλέξανδρος Μυλωνάς (Προπονητής Στίβου): «Είναι ένα σημαντικό γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά περνάνε από όλα τα αγωνίσματα, βλέπουν τι περιλαμβάνει κάθε αγώνισμα και τα μυστικά του από εξειδικευμένους προπονητές. Μία δυνατότητα που φέτος δόθηκε και στους ανήλικους πρόσφυγες προσφέροντας τους στιγμές χαράς μέσω του αθλητισμού».

Πέτρος Γεωργοβρετάκος (Προπονητής Πυγμαχίας): «Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο #BeActive και ηγείται της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Είμαστε ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα και είμαστε πρωτοπόροι και σε τέτοιου είδους κοινωνικές δράσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button