REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Να μπει στο γήπεδο σαν πρωταθλητής”

Την πεποίθησή του πως αν ο Ολυμπιακός μπει στο γήπεδο της Λεωφόρου όπως πρέπει, σαν πρωταθλητής δηλαδή, που είναι, τότε δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, αφού σε συνδυασμό με την ποιότητα του υλικού του αλλά και την καρδιά του πρωταθλητή που διαθέτει, είναι ανώτερος του Παναθηναϊκού. Αν όμως  δεν γίνει αυτό τότε εφιστά την προσοχή στους παίκτες, καθώς μπορεί να υπάρξει πρόβλημα.

Ο Ανδρέας Μπονόβας, η αλλιώς η αγαπημένη “σβούρα” που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να… διδάσκει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών στις αναμετρήσεις των βετεράνων μας, “βλέπει” από την δική του οπτική το ντέρμπι των “αιωνίων” ενώ θυμάται στο Redaroume και το ντέρμπι που τον έχει σημαδέψει. Ασφαλώς, νικηφόρο!

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ντέρμπι της περιόδου 1986-87 στο οποίο κερδίσαμε με 2-1 και τελικά κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα. Τα γκολ σε εκείνη την αναμέτρηση πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο ο Αλεξίου και στο δεύτερο ο Παπαχρήστου που είχε περάσει σαν αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα. Αυτό που μου έχει μείνει όμως σαν εικόνα είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Μιλάμε, χωρίς υπερβολή για περίπου 80.000 άτομα να έχουν μετατρέψει το γήπεδο σε «καμίνι». Τέτοιο πράγμα δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο κόσμος ήταν αυτό που λέμε «φωτιά».

Να επισημάνουμε και εμείς, ότι ο Ανδρέας Μπονόβας, ήταν ένας εκ των κορυφαίων για τον Ολυμπιακό εκείνη την χρονική περίοδο.

Σε ότι αφορά τα του ντέρμπι:

“Το παιχνίδι σήμερα θέλει ψυχή και Έλληνες παίκτες. Ο Ολυμπιακός τα διαθέτει και τα δύο. Αν ο Ολυμπιακός δεν τα βγάλει στον αγωνιστικό χώρο, ξεκάθαρα θα έχει θέμα. Καλοί είναι και οι ξένοι παίκτες, αλλά θεωρώ πως δεν “ζουν” με τον ίδιο τρόπο το ντέρμπι όπως το ζουν οι Έλληνες. Όπως είπα, ο Ολυμπιακός, διαθέτει και τα δύο. Και ψυχή και Έλληνες παίκτες. Γιατί το ντέρμπι θα πάει στις μονομαχίες κατά κύριο λόγο που περιμένω να είναι πολύ δυνατές και μετά από όλα τα άλλα και το τακτικό κομμάτι. Χρειάζεται τα χαφ του ο Ολυμπιακός όχι μόνο για να δημιουργήσει παιχνίδι αλλά και για να κρατήσει την μπάλα εκεί που θα χρειάζεται. Είναι τεχνίτες οι χαφ του Ολυμπιακού οπότε μπορούν να το καταφέρουν. 

Το παιχνίδι χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή. Ο Παναθηναϊκός θα τα παίξει όλα για όλα. Είναι σίγουρο αυτό. Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και για στην βαθμολογία και για τον κόσμο τους στην προσπάθειά τους να τον ξαναφέρουν δίπλα τους και κυρίως επειδή έχει όλα αυτά τα γνωστά προβλήματα. Κι ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν πρέπει να έχει στο μυαλό του πως υπάρχει χρόνος για την συνέχεια. Το παιχνίδι αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει σαν να είναι Champions League ξεκάθαρα. Είναι ματς – σταθμός για την σεζόν. Και φυσικά να μην κάνει το λάθος να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό και να μην σταθεί στα προβλήματά του, γιατί θα υπάρξει πρόβλημα”.

Τα σημεία “κλειδιά” του ντέρμπι:

Δύο είναι τα σημεία που πρέπει να σταθούμε. Πρώτα από όλα το πάθος που πρέπει να δείξουμε εμείς και δεύτερον εξίσου σημαντικό όπως είπα, να μην υποτιμήσουμε τον Παναθηναϊκό. Είμαστε πολύ καλύτεροι και στο θέμα της ποιότητας αλλά και στο θέμα “καρδιάς”. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είχε κι ο Ολυμπιακός τα δικά του θέματα μιας και ποτέ σχεδόν δεν έπαιζε η ίδια ομάδα. Υπήρχαν διαρκώς παίκτες που εναλλάσονταν κι αυτό δεν βοηθούσε την ομάδα να βρει ρυθμό. Τα στόπερ για παράδειγμα, δεν έχουν μία σταθερή παρουσία μαζί. Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα σε τέτοια ματς όπως είναι το ντέρμπι σήμερα. 

Και επίσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο να μην την “ξαναπατήσει” ο Ολυμπιακός όπως έγινε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Που μπήκε χαλαρά αντί να μπει από το πρώτο λεπτό για να το πάρει. Δεν πρέπει να περιμένει τον Παναθηναϊκό αύριο. Χρειάζεται να μπει με το μαχαίρι στα δόντια. Έχει την ψυχολογία, έχει την ποιότητα. Αν μπει σαν πρωταθλητής,τότε όλα θα πάνε καλά!”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button