ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mπέντο: “Πιστοί στο σύστημα και τη θέληση μας”

paulobentoΣε αλλαγή συστήματος και προσώπων προσανανατολίζεται ο Πάουλο Μπέντο στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πρίν τα Ευρωπαικά παιχνίδια και έκανε αναφορά στις βάσεις που πρέπει να έχει η ομάδα για να πετύχει τον σκοπό της που δεν είναι άλλος απο το  2 στα 2. 

Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι θα πρέπει να έχει η ομάδα σας για να κάνετε το δύο στα δύο στον όμιλο και ποια θα πρέπει να αποφύγετε για να πάρετε τη νίκη;

Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο και να έχουμε άποψη και αν προβλέψουμε τι θα συμβεί συγκρίνοντας τα παιχνίδια με την λάρισα. Δεν γίνεται να το συγκρίνουμε με το προηγούμενο ματς, γιατί είναι τελείως διαφορετικές ομάδες. Το σύστημα του ΑΠΟΕΛ δεν έχει  καμία σχέση με αυτό της ΑΕΛ. Το παιχνίδι  είναι τελείως δαιφορετικό. Το σημαντικό είναι ότι ξέρουμε ποια είναι η δουλειά μας, να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να κάνουμε και να την κάνουμε πράξη από την αρχή ως το τέλος του αγώνα, να μην αλλάξουμε καθόλου την εικόνα του παιχνιδιού μας, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια. Είμαστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες. Καλά οργανωμένη ομάδα ο ΑΠΟΕΛ τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Πρέπει να διατηρήσουμε το επίπεδό μας υψηλά.

Σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάταξη της ομάδας σας σε σχέση με το παιχνίδι με την ΑΕΛ;

Κατ’ αρχήν πρέπει να είμαστε τελείως διαφορετικοί απ’ ό,τι ήμασταν στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε πολλά προβλήματα όσο τη δημιουργία, την απόδοση των παικτών μας και αυτό είναι κάτι που θα είναι διαφορετικό.Αυτό δεν οφείλεται στο σύστημα, αλλά πρέπει η ομάδα μας να είναι έτοιμη, δυναμική και υψηλό επίπεδο σε οποιοδήποτε από τα δύο συστήματα επιλέγουμε. Μπορούμε και με το 4-4-2 να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά με το 4-2-3-1. Διαφορετικά πρέπει να είναι η δυναμική, το επίπεδο που θα πρέπει να είναι υψηλό, η καλύτερη εικόνα μας ιδιαίτερα αύριο, το ότι απαιτεί το παιχνίδι να είμαστε πιστοί σε μία ιδέα και να μην μεταβάλεται αυτό ανάλογα με το ποιο σύστημα επιλέγουμε να παρουσιάζουμε. Πρέπει να δείχνουμε έναν χαρακτήρα στο παιχνίδι μας.

Δεχτήκατε κριτική μετά την ΑΕΛ. Πιστεύετε ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, μπορεί να κρίνει το δικό σας μέλλον στον Ολυμπιακό;

Ποτέ δεν κατάφερα και ούτε θα καταφέρω να λειτουργήσω χωρίς πίεση σε αυτό το επάγγελμα που κάνω. Δεν υπάρχει κανένας προπονητής που να μην νιώθει πίεση σε οποιαδήποτε φάση της σεζόν. Στα 12 χρόνια που είμαι προπονητής ζούσα συνεχώς περιόδους με πίεση. Είναι λογικό αυτό που με ρωτάτε. Μετά από 5 συνεχόμενες νίκες, κάναμε μία ήττα και μου φαίνεται λογικό αυτό που μου λέτε. Το τελευταίο παιχνίδι το χάσαμε στο τελευταίο λεπτό από μία φάση που δεν αξίζαμε να χάσουμε. Ισως ήταν άδικο το γκολ της τελευταίας στιγμής που δεχτήκαμε. Η πίεση δεν φεύγει ποτέ. Έτσι είναι το επάγγελμα του προπονητή.

Πόσο σας προβληματίζει το γεγονός ότι στον ΑΠΟΕΛ αγωνίζονται παίκτες που έχουν εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Δεν πιστεύω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να είμαστε πιστοί στην τακτική μας. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι άλλες φορές έτσι και άλλες αλλιώς. Κάποιες φορές συμβαίνει να ξέρεις πράγματα για τον αντίπαλο, κάποιες άλλες λιγότερα. Αυτό δεν θα επηρεάσει όμως την εξέλιξη ενός αγώνα. Για εμάς αυτό που προέχει είναι να είμαστε πιστοί στο σύστημά μας, στην ιδέα που θέλουμε να παρουσιάσουμε στο παιχνίδι μας και να δείξουμε τον απόλυτο σεβασμό στον αντίπαλό μας. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στη δική μας ιδέα και όλα τ’ άλλα δεν νομίζω να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματά μας και να περιορίσουμε τα προτερήματα του ΑΠΟΕΛ.

Ο Ρομαό είναι σε καλή κατάσταση για να αγωνιστεί; Κι αν είναι, σκέφτεστε να τον χρησιμοποιήσετε στο κέντρο της άμυνας;

Ολοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στην αποστολή είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμοι να βοηθήσουν. Από τον Ρομαό είμαστε ευχαριστημένοι όπως λειτουργεί στην προπόνηση. Οπως είμαστε ευχαριστημένοι και με άλλους ποδοσφαιριστές. Εχουμε μεγάλη ομάδα με παίκτες που έχουν πολλά χαρακτηριστικά με διάφορες θέσεις που μπορούν να αγωνιστούν. Ολα θα εξαρτηθουν από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Ο Ρομαό είναι ένας μέσος με αμυντικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές θέσεις. Το ίδιο όμως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Ομως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button