ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μόνο ο Ολυμπιακός μπορούσε να βοηθήσει!»

kelly1

Στην βοήθεια του Ολυμπιακού για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της ενόψει της επερχόμενης Ολυμπιάδας του Ρίο αναφέρθηκε η Κέλλυ Αραούζου.

Οι συνεντεύξεις της ενότητας Olympiacos Rio 2016 με τους αθλητές του Ολυμπιακού που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, συνεχίζονται με την Κέλλυ Αραούζου. Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού ήταν από τις πρώτες που εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Ρίο μέσω της 8ης θέσης που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν πέρσι στις 28 Ιουλίου, στα 10χλμ. του Οpen Water.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Κέλλυς Αραούζου στο osfp.gr

Καλησπέρα Κέλλυ, να ξεκινήσουμε από το σημείο που εξασφάλισες την πρόκριση,

«Χάρηκα πάρα πολύ που πρώτα πήρα την πρόκριση και μετά το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Ήταν το όνειρό μου από μικρό παιδί. Μπορεί να ακούγεται γραφικό αλλά όταν καταφέρνεις κάτι που ήταν απωθημένο και έχει γίνει εμμονή, μετά ένιωθα πολύ πιο ανάλαφρα και ξεκούραστη. Δεν είχα αυτό το βάρος, ήμουν από τους πρώτους που εξασφάλισα την πρόκριση σχετικά νωρίς αφού μόλις ένα μήνα νωρίτερα είχαν ανοίξει τα όρια για συμμετοχή στο Ρίο. Το γεγονός αυτό σίγουρα διευκόλυνε την προετοιμασία μου. Αφού έχει τεράστια διαφορά να προπονείσαι με στόχο την πρόκριση από το να προπονήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Στην πορεία αυτή δεν είχα πουθενά φορμάρισμα. Τώρα αρχίζει ουσιαστικά η διαδικασία αυτή. Είμαι διπλά χαρούμενη γιατί ελπίζω στο φορμάρισμα να αποδώσω αρκετά καλύτερα».

Είναι αρκετό το αίσθημα της συμμετοχής σε ένα τέτοιο γεγονός;

«Όταν έχεις υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού σκέφτεσαι πως θα κατακτήσεις ένα μετάλλιο. Εμένα στόχος μου είναι να βρεθώ στην 8άδα για να λέγομαι από το Σεπτέμβρη και μετά Ολυμπιονίκης. Το αγώνισμά μου είναι περίεργο και επηρεάζεται από εξωγενής παράγοντες.  Οκτώ με δέκα αθλήτριες είμαστε πολύ κοντά και δυνατές. Όλες  έχουμε την εμπειρία και αρκετά μετάλλια αλλά η λεπτομέρεια θα κριθεί στην πολύ μικρή διαφορά».

Η οικονομική συγκυρία που επικρατεί και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα πόσο επηρεάζει τις προσπάθειες των αθλητών;

«Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε οικονομική κρίση και είναι αναμενόμενο να φαίνονται και στον αθλητισμό  τα προβλήματα, όπου σίγουρα χρειάζονται και τα φυσικά αγαθά. Μέχρι και πριν μας βρει η Δ.Ο.Ε. κάποιον χορηγό ο μόνος που μπορούσε να βοηθήσει ήταν ο σύλλογος μας, ο Ολυμπιακός, πράγμα που έκανε. Σίγουρα σε επηρεάζει η κατάσταση αυτή αλλά αν το θες πάρα πολύ σίγουρα θα βρεις τρόπο να το κάνεις».

Από τις τάξεις του Ολυμπιακού προέρχονται οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βοηθάει στον τομέα της ψυχολογίας αλλά και πρακτικά το γεγονός ότι είστε ενταγμένοι σε αυτό το σύλλογο, ο οποίος αποδεδειγμένα προσφέρει στον Ελληνικό αθλητισμό;

«Βέβαια δεν το συζητάμε!  Μπορεί να μην φορμαρίστηκα στο πρωτάθλημα αλλά πήγα καλά και χάρηκα πάρα πού που πανηγυρίσαμε την κούπα με όλα τα παιδιά. Το να είσαι σε ένα τέτοιο σύλλογο σε επηρεάζει πάρα πολύ θετικά. Όταν πηγαίνεις ένα τριήμερο και σηκώνεις το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό. Μοιραζόμαστε σημαντικές στιγμές χαράς με τα παιδιά που θα είμαστε μαζί και στο Ρίο. Και τις λύπες ωστόσο μαζί της έχουμε περάσει και αυτό είναι πολύ σπουδαίο».

Τα συναισθήματά σου λίγο πριν αναχωρήσεις για τη Βραζιλία;

«Είναι λίγο ανάμεικτα. Έχω ένα άγχος παραπάνω… μια πίεση για την δική μου απόδοση αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαι υπερβολικά χαρούμενη που θα ζήσω μια τέτοια κατάσταση. Είναι πολύ ιδανικό στο μυαλό μου όλο αυτό».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτοί θα είναι οι τελευταίοι για τον τεράστιο Σπύρο Γιαννιώτη. Ο προπονητής σας ο Νίκος Γέμελος έχει δηλώσει ότι αισθάνεται πως κλείνει ένας μεγάλος κύκλος με τον Σπύρο αλλά ανοίγει ένας άλλος με εσένα στο Ρίο…

«Σίγουρα κολακεύομαι αν το λέει κάποιος αυτό και ειδικά ο προπονητής μου. Είναι σίγουρο ότι ο Σπύρος είναι μεγάλος και σπουδαίος αθλητής.  Είναι συναθλητής μου, πολλά χρόνια κολυμπάμε πάντα μαζί. Εκτός του ότι ήταν ανέκαθεν πρότυπο για μένα, τον θαυμάζω απεριόριστα για τις επιτυχίες του και το πείσμα του. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και σε αποτυχίες και σε επιτυχίες μου έχει πει κουβέντες και μου έχει κάνει πάρα πολύ καλo. Δεν θέλω να μιλήσω για… σκυτάλες. Μπορεί να μην καταφέρω να πάω σε 5 Ολυμπιάδες αλλά να πάω πολύ καλά σε μια. Τα πράγματα τα βλέπει ο καθένας από την πλευρά του. Ο κάθε αθλητές έχει τη δική του πορεία».

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button