ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μία φωνή, μία προτροπή, ένα όνειρο, μία πραγματικότητα! (video)

Όλα από κάπου ξεκινούν και κάπου καταλήγουν. Για τον Ολυμπιακό μας στο βόλεϊ γυναικών ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά, όπως τα έχουμε ξαναπεί, ένα βήμα πριν το τμήμα μείνει ανενεργό, για να φτάσει 7 χρόνια μετά (τι ωραίος αριθμός) στην κορυφή της Ευρώπης. Εκεί που το ονειρευτήκαμε και το ονειρεύτηκαν οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία του Συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός από προχθές το απόγευμα βρίσκεται στον Θρόνο του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Και μόνο τυχαία δεν βρισκεται εκεί. Το αξίζει πέρα για πέρα και το εδικαιούτο.

Η κατάκτηση αυτή πέρασε από πολλές “φουρτούνες” και δυσκολίες. Όμως η ψυχή αυτών των κοριτσιών και η ψυχή και η καρδιά των παιδιών που βρίσκονταν στην εξέδρα, απέδειξαν το πώς γίνονται οι υπερβάσεις. Και επειδή οι εικόνες μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια, δείτε λίγο τι εννοούμε.

Φεβρουάριος στο Ρέντη, η Πφέφινγκεν από την Ελβετία προσκυνάει τον Θρύλο. Ο κόσμος κάτι ζητάει. Και δεν το ζητάει έτσι για να πει ότι το είπε… Ήταν τα προημιτελικά!

Μετά ήρθε ο ημιτελικός με την Ντινάμο Κράσνονταρ. Και εκεί ο κόσμος το ζήτησε. Όχι για να πει ότι το είπε. Αλλά κάτι έβλεπε και το ζήτησε. Τα κορίτσια κάτι έδειχναν. Κάτι “γέννησαν” για μία ακόμη φορά στον κόσμο…

Και ήρθε ο τελικός με την Μπούρσα στο Ρέντη. Προς έκπληξη όλων, το “Κάστρο” που λέγεται “Μελίνα Μερκούρη” έπεσε. Είχε όμως πραγματικά πέσει; Ο κόσμος ξαναμίλησε κι ας έχασε η ομάδα 2-3 από τις Τουρκάλες. Μόνο που αυτή τη φορά ζήτησε το Ευρωπαϊκό με άλλο τρόπο. “Διπλό μες στη Τουρκία”. Με φωνή που διαπερνούσε αυτιά και καρδιά. Τα κορίτσια το άκουσαν εκείνο το βράδυ…

Από κείνη τη βραδιά μεσολάβησε ακόμη μία… Ονειρεμένη με ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Μέχρι την χθεσινή υποδοχή όπου ο κόσμος ξαναφώναξε κάτι. Αλλά αυτό ήταν το… οριστικό! Η απόλυτη διαπίστωση της παντοκρατορίας του Θρύλου και με την βούλα… Κοινώς; “Αυτό ειναι σωστό, πρωτάθλημα και κύπελλο και Ευρωπαϊκό”!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button