ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια αγκαλιά για το ποδόσφαιρο (video)

14876270_10154698225534874_1681257355_o

Μία υπέροχη και ζεστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν χθες Δευτέρα παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές από όλες τις ομάδες που βρέθηκαν στο εστιατόριο Deniz Meze στο Παλαιό Φάληρο.

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Βετεράνων Ολυμπιακού, κ. Αντώνη Γλύκα πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση πολύ υψηλών προδιαγραφών μεταξύ ανθρώπων που έγραψαν ιστορία στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι οποίοι υπήρξαν συμπαίκτες ή ακόμη και αντίπαλοι. Αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά βέβαια, αφού μετά το πέρας των αγώνων ήταν σύνηθες φαινόμενο να βρίσκονται μαζί και να τρώνε ή να πίνουν κρασί σε κάποιο ταβερνάκι σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Δεν υπάρχουν καταλληλότεροι άνθρωποι από τους παλαίμαχους για να περάσουν τέτοιου είδους μηνύματα, τα οποία έχει ανάγκη το ποδόσφαιρό μας, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ώστε να γίνει καλύτερο και να φέρει τον κόσμο πίσω στα γήπεδα.

Αυτό ήταν το ποδόσφαιρο και αυτές οι σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών αρκετά χρόνια πριν, όμως το μήνυμα που έστειλαν με την παρουσία τους σε αυτή την εκδήλωση ήταν το ίδιο, διαχρονικό, επίκαιρο και, φυσικά, επιθυμία κάθε υγιούς σκεπτόμενου φιλάθλου.

“Θέλουμε αγάπη στο ποδόσφαιρο. Αγαπήστε το άθλημα και τον ποδοσφαιριστή. Ας γίνουμε όπως στην Ευρώπη που οι φίλαθλοι παρακολουθούν το παιχνίδι μαζί και ασφαλείς και πάνω από όλα δεν θέλουμε άλλη βία. Η βία δεν έχει θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου” ήταν τα λόγια του κ. Αντώνη Γλύκα, της οργανωτικής “ψυχής” αυτής της εκδήλωσης, που κατάφερε να φέρει στο ίδιο τραπέζι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που κόσμησαν με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο και έγραψαν την δική τους ιστορία.

Τον Γενικό Γραμματέα πλαισίωσαν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με πρώτο τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Γκαϊντατζή, τον Μπάμπη Σταυρόπουλο, τον Ανδρέα Μπονόβα, τον Αντώνη Τζανετουλάκο, τον Πέτρο Ξανθόπουλο, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων, όπως ο Νόνι Λίμα, ο Τάσος Κωνσταντίνου, ο Νίκος Πατσιαβούρας, ο Μιχάλης Γεροθόδωρος, ο Μιχάλης Συνανίδης, ο Γιώργος Δεληγιάννης, ο Γιάννης Κυριαζής, ο Χάρης Σεραφείδης, ο Ολυμπιονίκης Στέλιος Μυγιάκης, ο Πρόεδρος Ποδοσφαιρικών Σωματείων παλαιμάχων Πειραιά, Κανέλλος Τσίρμπας και ο αντίστοιχος των Αθηνών, Στέλιος Σαρηδημητρίου καθώς και οι Δημήτρης Σαρρής, Γιάννης Θεοδώρου και Μάνος Παπακανδεράκης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι παλαίμαχοι τίμησαν τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Deniz Meze, κ. Τάσο Νικολαϊδη για την φιλοξενία του και την αγάπη που έδειξε προς το πρόσωπό τους ωστε να πραγματοποιηθεί αυτή η υπέροχη βραδιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button