Μεγάλη νίκη για την Ελλάδα

Κάθε νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σημαντική. Ειδικότερα για μια ομάδα όπως η Ελλάδα. Διότι η αργυρή Ολυμπιονίκης κατάφερε να σημειώσει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Καθώς νίκησε 17-16 το Μαυροβούνιο στη διαδικασία των πέναλτι. Μετά το ισόπαλο 12-12 στην κανονική διάρκεια του ματς. Έτσι η εθνική πόλο Ανδρών έκανε το «2 στα 2» στο Ολυμπιακό τουρνουά. Επομένως ένα ακόμα βήμα για το καλύτερο, δυνατό πλασάρισμα στον α’ όμιλο. Μεγάλη νίκη για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα πήρε τη νίκη στα πέναλτι
Αν και η Ελλάδα κατάφερε να προηγηθεί 1-0, στη συνέχεια «κυνηγούσε» το σκορ. Μιας και οι Μαυροβούνιοι είχαν πολύ καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω. Αντίθετα, η εθνική Ανδρών όχι! Επομένως αυτό ήταν το πρόβλημα στο ματς κόντρα στην ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς. Γιατί οι αντίπαλοί μας έφτασαν σε προβάδισμα με +3 (7-4) στο δεύτερο οκτάλεπτο. Αλλά η «γαλανόλευκη» βελτιώθηκε στην άμυνά της και επέστρεψε στο ματς.
Έτσι έφερε το παιχνίδι στα… ίσα στο τέταρτο οκτάλεπτο (10-10) με τον Καλογερόπουλο (4:08 για το τέλος). Επιπλέον, ο Βλαχόπουλος στον παίκτη παραπάνω έβαλε την εθνική Ανδρών μπροστά με 12-11 (0:29). Ωστόσο το Μαυροβούνιο στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε με τον Ράντοβιτς (0:02). Έτσι η νίκη κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Όταν ο Ντούρνιτς αστόχησε στο πρώτο, όλα τα άλλα ήταν εύστοχα και η Εθνική Ανδρών επικράτησε 5-4. Μεγάλη νίκη για την Ελλάδα.
Η διαδικασία των πέναλτι
- Ντούρνιτς δοκάρι
- Γενηδουνιάς 12-13
- Βίντοβιτς 13-13
- Φουντούλης 13-14
- Μρσιτς 14-14
- Καλογερόπουλος 14-15
- Πόπαντιτς 15-15
- Βλαχόπουλος 15-16
- Πέρκοβιτς 16-16
- Αργυρόπουλος 16-17
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 2-3, 3-4, πέναλτι: 4-5.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 2, Πάρκοβιτς, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 4, Βίντοβιτς 1, Ντούρντιτς 1, Ράντοβιτς Ντ. 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Ράντοβιτς Β. 2, Τεσάνοβιτς.
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 1, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.
Βαθμολογία Α’ ομίλου (2 αγώνες)
ΘΕΣΗ | ΟΜΑΔΑ | ΒΑΘΜΟΙ | ΓΚΟΛ |
1 | Ιταλία | 6 | 26-19 |
2 | ΕΛΛΑΔΑ | 5 | 31-23 |
3 | ΗΠΑ | 3 | 22-20 |
4 | Κροατία | 3 | 22-22 |
5 | Μαυροβούνιο | 1 | 24-28 |
6 | Ρουμανία | 0 | 15-28 |
- Η Ελλάδα στον επόμενό της αγώνα αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ (1/8, 11:30).