ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mε την πλάτη στον τοίχο

Επιτέλους τέλος έλεγε μία διαφήμιση πρίν λίγα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Και συνέχιζε με την ατάκα ΠΑΣΟΚ-Δύναμη Ευθύνης-Δύναμη προοπτικής. Κρατώντας κάποιες από τις λέξεις,  Ευθύνη ,δύναμη και προοπτική, το ερώτημα είναι αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τις  χρησιμοποιήσει  για το μέλλον.

Το …Επιτέλους τέλος ταιριάζει στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία του συλλόγου που για πρώτη φορά σε ομίλους όχι μόνο κάνει τρεις ήττες στην έδρα του ,αλλά ταυτόχρονα δεν σκοράρει. Πραγματικά, κάτι απίστευτο για την ομάδα του Ολυμπιακού που καλείται να μάθει μέσα από τα λάθη της  και να μην τα επαναλάβει στο μέλλον. Το χειρότερο για την ομάδα, πέρα από τις ήττες ή τα αρνητικά ρεκόρ, είναι ότι αυτά αντιμετωπίζονται πλέον και από τον κόσμο  ως ένα φυσιολογικό γεγονός. Πράγμα αδιανόητο τα προηγούμενα χρόνια αλλά τελικά …γεγονός .

Και σε πιάνει και μία θλίψη να βλέπεις τη Φράιμπουργκ,τη Νάντ, την Καραμπάχ , τη Σλόβαν ,τον Απόλλωνα Λεμεσού να φεύγουν απο το Καραϊσκάκη αλώβητοι.

Τώρα η Ευρώπη τελείωσε  αλλά το αληθινό παιχνίδι ξεκινάει. Και αν ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αποχαιρετήσει και το Πρωτάθλημα απο το μήνα Νοέμβριο θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Την ομάδα που έχει το απόλυτο σε νίκες, την ομάδα που είναι πρώτη και την ομάδα που σε αυτό το ματς είναι φαβορί μετά από πολλά χρόνια.

Ισως να είναι και καλό για την ομάδα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Σου ξυπνάει και λίγο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αλλά και τον εγωισμό. Και απο αυτόν έχουν μπόλικοι στην ομάδα. Αλίμονο, βέβαια, διότι όποιος δεν έχει εγωισμό καλό θα είναι να πάει μόνος του στον Μίτσελ η στον Μαρινάκη και να τους πει ότι δεν μπορεί η δεν αισθάνεται καλά.

Κυριακή …κοντή γιορτή. Και για να επανέλθω στην χρησιμοποίηση των τριών λέξεων που ανέφερα παραπάνω η λέξη ευθύνη έχει να κάνει με τους παίκτες και τη διοίκηση που θα πρέπει να διαθέτουν απέναντι στον κόσμο, η δύναμη είναι αυτό που θα πρέπει να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές απο εδώ και πέρα ,αρχής γενομένης απο τη Λεωφόρο και η προοπτική γεννάται από την παρουσία παικτών όπως ο Μποοουλερ και ο Ανδρούτσος που έπιασαν την ευκαιρία απο τα μαλλιά αλλά και απο τους παίκτες των Ακαδημιών έξι εκ των οποίων αγωνίστηκαν σήμερα και έδειξαν ότι το μέλλον είναι εδώ. Αρκεί να πάρει ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευτεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button