ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Με αυτοπεποίθηση για την Κούπα!» (Video)

Στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν στον Ολυμπιακό το επερχόμενο Final-4  της; Πόλης αναφέρθηκε ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος έχει συμμετοχή και στις δέκα τελικές φάσεις Ευρωλίγκα, στις οποίες έχουν λάβει μέρος οι πρωταθλητές Ελλάδας.

 

 

Ο Μίλαν Τόμιτς έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό τόσο ως παίκτης όσο όμως και ως προπονητής! Ο έμπειρος, πλέον, τεχνικός θα δώσει το «παρών» στο 10ο Final 4 της καριέρας του. Είναι από τους ανθρώπους που ονομάζονται ως ζωντανοί Θρύλοι ενός συλλόγου. Βρίσκεται μέσα σε όλες τις μεγάλες επιτυχιές του μπασκετικού Ολυμπιακού και έδωσε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι των «ερυθρόλευκων» για το προσωπικό του επίτευγμα και την παρουσία του σε 10 Final 4 είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που θα συμμετάσχω στο 10ο μου Final 4 με τον Ολυμπιακό! Σίγουρα είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ομάδας που θα είμαστε και πάλι εκεί, μία επιτυχία για την οποία από την αρχή της χρονιάς την είχαμε ως στόχο και με πολύ κόπο και προσπάθεια όλη η ομάδα το καταφέραμε».

Αν ερχόταν κάποιος το 1994 πριν το πρώτο σας Final 4 και σας έλεγε ότι μέχρι το 2017 θα έχετε ζήσει 10 Final 4, τι θα του λέγατε;

«Δεν θα το πίστευα ότι θα πήγαινα δέκα φορές σε Final 4 και θα το θεωρούσα λίγο υπερβολικό γιατί το να πας εκεί δεν είναι κάτι απλό. Μόνο οι μεγάλες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν τόσες φορές σε κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και το έχει δείξει και τις δέκα φορές που είναι εκεί. Αν μου είχε γίνει τότε ερώτηση, θα απαντούσα ότι από τη μία είναι δύσκολο να πας στο Final 4 αλλά από την άλλη μόνο οι μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός μπορεί να το καταφέρει».

Χωρίς να έχετε ζήσει το 10ο, από τα προηγούμενα εννέα ποιο Final 4 ξεχωρίζετε είτε θετικά είτε αρνητικά;

«Σίγουρα είναι τα τρία Final 4 που έχουμε πάρει την κούπα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο απ’ αυτά τα τρία γιατί ήταν μεγάλη χαρά και το ’97 και στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο. Άρα θα έβαζα αυτά τα τρία σε ένα γκρουπ μαζί. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις. Το ’97 ήμουν σαν παίκτης και σαν παίκτης περιμένεις από κάποιον άλλον να σου πει το πως θα αγωνιστείς. Τώρα σαν προπονητής πρέπει εσύ να σκέφτεσαι τον παίκτη, είναι εντελώς διαφορετική εικόνα».

Ποιο είναι πιο δύσκολο; Παίκτης Μίλαν Τόμιτς ή προπονητής Μίλαν για να πάει στο Final 4;

«Πιο δύσκολο είναι να πας ως προπονητής, αλλά εμένα στη ζωή μου αρέσουν οι δυσκολίες γιατί μέσα απ’ αυτές όταν πετυχαίνεις γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος».

Ο Ολυμπιακός πως πηγαίνει τώρα στην Κωνσταντινούπολη;

«Είχαμε καλή χρονιά και αξίζαμε να πάμε. Πηγαίνουμε με αυτοπεποίθηση και όχι απλώς να συμμετέχουμε αλλά για να πάρουμε την κούπα. Πρώτα κοιτάμε τον ημιτελικό και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε καθόλου πιο μακριά, ώστε η σκέψη μας να είναι σε μία ομάδα και το πως θα πάμε στον τελικό.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button