ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρτίνς: «Μεγάλο το κενό στην Ελλάδα στις διοργανώσεις των Ακαδημιών»

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού βρέθηκε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο συνέδριο με τίτλο «Μέρες ποδοσφαίρου. Αθλητισμός: Παιδί και ποδόσφαιρο».

Την τιμητική του είχε για μια ακόμα φορά ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, βρέθηκε στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προκειμένου να μιλήσει στο συνέδριο «Μέρες ποδοσφαίρου. Αθλητισμός: Παιδί και ποδόσφαιρο».

Εκεί ο Μαρτίνς αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν σε επίπεδο Ακαδημιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία και τόνισε ότι η μεγαλύτερη είναι ότι στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου πραγματοποιούνται πολύ περισσότεροι αγώνες όσον αφορά τις μικρές ηλικίες.

«Στην Ελλάδα το σύστημα οργάνωσης των ακαδημιών είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με την Πορτογαλία. Εχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Μία από αυτές είναι η μεθοδολογία. Όμως θα μιλήσω για το μεγάλο κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι η έλλειψη διοργανώσεων. Δεν υπάρχουν αρκετοί αγώνες. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες χρειάζονται αγώνες για να ωριμάσουν και να εξοικειώνονται με την καθημερινότητα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Πρέπει να διοργανώνονται πολλοί περισσότεροι αγώνες, ειδικά από τις ηλικίας 14 και άνω. Να υπάρχει ένα πρωτάθλημα, ένας στόχος, ένα έπαθλο. Αυτό είναι πολύ μεγάλο κενό που υπάρχει στην Ελλάδα. Να χωριστούν σε κατηγορίες. Να παίζουν σε αγώνες. Να μπορούν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα πιο γρήγορα. Να έχουν εμπειρία από αγώνες. Αυτή είναι η πολύ μεγάλη διαφορά των ακαδημιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Η Ελλάδα πρέπει να διοργανώνει περισσότερους αγώνες σε αυτές τις ηλικίες», ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η συμβουλή μου στα παιδιά είναι να κάνουν που αγαπούν και να το κάνουν με πάθος. Όταν το κάνουν αυτό, μπορούν να συμβούν τα πάντα και να πετύχουν αυτό που θέλουν. Χρειάζεσαι το πάθος. Ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις με πάθος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό που δεν θέλω να βλέπω σε έναν αθλητή είναι να μην σέβεται τις αρχές του συλλόγου. Πρέπει ολοι να τις σεβόμαστε όταν ανήκουμε σε έναν σύλλογο. Υπάρχουν κάποιες αξίες. Όταν ήμουν στην Μαρίτιμο είχα αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα. Όταν ειδα κάποιον από τους αθλητές μου να μην σέβεται τις αξίες του συλλόγου, θεώρησα ότι έπρεπε να φέρω κάποιον ειδικό απέξω. Τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά. Αρχισε να συνεργάζεται και να σέβεται και έγινε μέλος της ομάδας».

Παράλληλα, στο συνέδριο μίλησε και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, όπου ανέλυσε τους τραυματισμούς που μπορεί να υποστούν οι ποδοσφαιριστές στην αναπτυξιακή φάση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button