ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ευρώπη του Θρύλου

Βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο, μήνα δηλαδή που ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ομάδων έχουν αποχαιρετήσει, φυσικά ή μαθηματικά τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε πολλά αθλήματα.

Σπουδαίοι σύλλογοι, παγκόσμιοι, για την ακρίβεια σύλλογοι, δεν έχουν παρουσία παρά μόνο σε ένα ή δύο αγωνίσματα. Εύλογα θα αναζητήσει κανείς ποδόσφαιρο και μπάσκετ που είναι τα πιο λαοφιλή αθλήματα. Όμως ένας σύλλογος δεν γίνεται τεράστιος μόνο από τις κατακτήσεις τροπαίων. Ένας σύλλογος γιγαντώνεται και να θεωρείται ότι βρίσκεται μέσα στην ευρωπαϊκή ελίτ με συνεχή παρουσία σε όλα τα γήπεδα και όλα τα αγωνίσματα. Εφόσον αυτό επιτευχθεί, και δεν είναι δα και τόσο εύκολο όσο νομίζουν κάποιοι, τότε δεν θα αργήσουν να έρχονται και οι τίτλοι, αν ήδη δεν έχουν έρθει.

Και επειδή εδώ μιλάμε για τον Ολυμπιακό μας, τον ένα και αδιαίτερο Ολυμπιακό που εκπροσωπείται από αθλητές σε κάθε αγώνισμα, υπογραμμίζουμε ότι οι Πειραιώτες και μόνιμοι πρωταθλητές στα περισσότερα συλλογικά και ατομικά αγωνίσματα όχι μόνο κρατούν ψηλά τον δαφνοστεφανωμένο στην Ευρώπη, αλλά έχουν να επιδείξουν και κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων. Γιατί να μην γίνει φέτος και αυτό;

Τα έργα και οι ημέρες των επαγγελματικών ομάδων του Ολυμπιακού είναι εγνωσμένης αξίας, αλλά μήπως να αναζητήσουμε (και) αυτή την επιτυχία στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό;

Βεβαίως και θα την αναζητήσουμε, αφού εκεί βρίσκεται! Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει καμία άλλη ελληνική ομάδα που να έχει εκπρόσωπο στην Ευρώπη (εδώ σε λίγο δεν θα έχει στην Ελλάδα!!!) σε κάθε ερασιτεχνικό τμήμα! Για αυτό εξακολουθούμε να χαρακτηρίζουμε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό ως έναν Ερασιτέχνη ευρωπαϊκών προδιαγραφών με πολύ μέλλον που έχει να επιδείξει τεράστιο έργο.

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς αντιπροσωπεύεται στο Europa League (ποδόσφαιρο), στην Ευρωλίγκα (μπάσκετ), στο Challenge Cup (βόλεϊ γυναικών), LEN Champions League (πόλο ανδρών), LEN Euro League (πόλο γυναικών), ενώ συγκλονιστική μάχη έδωσε η ομάδα βόλεϊ ανδρών με την πανίσχυρη Σουργκούτ, λυγίζοντας στην Ρωσία για το CEV Cup.

Και φυσικά ιδιαίτερη πρέπει να είναι η αναφορά στο γυναικείο μπάσκετ, που μέσα σε ενάμιση χρόνο από την επανασύστασή του κατέκτησε νταμπλ και βρέθηκε να δίνει πολύ σκληρές μάχες στο Euro Cup. Λιθαράκι λιθαράκι θα πάει και εκεί σωστά το πράμα.

Συμπέρασμα. Από τα επτά τμήματα που αντιπροσωπεύουν τον Ολυμπιακό στην, είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, τα πέντε συνεχίζουν! Πέντε τμήματα σε μία τεράστια ήπειρο όπου υπάρχουν μεγαθήρια και μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός αποτελεί ένα τέτοιο σε πολλά αγωνίσματα, έχοντας σοβαρές πιθανότητες να κατακτήσει μάλιστα και το βαρύτιμο τρόπαιο σε κάποιο από αυτά!

Πέντε, ένας αριθμός που όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας μαζί δεν συγκεντρώνουν τόσους αντιπροσώπους στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button