ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κριτήριο και «καθρέπτης» ο αγωνιστικός χώρος

Σημασία δεν έχει η ηλικία που γράφει η ταυτότητα, αλλά η εικόνα στο χορτάρι.

Σημασία δεν έχει η ηλικία που γράφει η ταυτότητα, αλλά η εικόνα στο χορτάρι.Δεν έχει περάσει παρά μόνο ένας χρόνος. Τι ακούγαμε και διαβάζαμε τέτοια εποχή πέρσι για τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί. Ο ένας 35χρονος Γάλλος που έρχεται για τα τελευταία… ένσημα στην Ελλάδα. Ο άλλος, ένας Μαροκινός που έπαιζε στο Κατάρ και δεν θα βοηθούσε καθόλου τον Ολυμπιακό! Πολλοί, δε, αναρωτιόνταν τί τους θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» αυτούς τους παίκτες. Άκουγες από αρκετούς φράσεις τύπου «γεροντάκια», «παλαίμαχοι», κλπ… Ένα χρόνο μετά ακόμα και οι πιο δύσπιστοι έχουν άλλη άποψη και είναι δεδομένο.

Δεν ήταν MVP της σεζόν ο Ματιέ με τις 23 ασίστ; Δεν έκανε τη διαφορά; Δεν ήταν ακρογωνιαίος λίθος της εξαιρετικής πορείας ο Γιουσέφ; Δεν «σκότωσε» τόσες και τόσες αντίπαλες άμυνες; Δεν έβαλε γκολ που έκαναν τη διαφορά; Όλα αυτά τα έκαναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί κρίνονται όλοι και όχι έξω από αυτόν. Το κριτήριο δεν είναι τί γράφει μια ταυτότητα στην ημερομηνία γέννησης! Αλλά αυτά που δείχνει και προσφέρει ο καθένας που φορά την ερυθρόλευκη μέσα στο γήπεδο, εντός του αγωνιστικού χώρου!

Εκεί φαίνεται ποιός κάνει και ποιός δεν κάνει! Εκεί φαίνεται ποιός είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και ποιός όχι! Ο «καθρέπτης» είναι πάνω στο χορτάρι. Για ό,τι γίνεται εκεί πρέπει να κρίνεται ένας ποδοσφαιριστής. Το ίδιο ισχύει και για τον Ραφίνια και για τον Χολέμπας. Ο πρώτος είναι 35 ετών, ο δεύτερος 36 ετών, αντίστοιχα.

Ας κάνουμε λίγο υπομονή, λοιπόν, για να τους δούμε εκεί που πρέπει, να αποδείξουν εάν μπορούν να βοηθήσουν ή όχι. Τώρα, εάν ο Ραφίνια και ο Χολέμπας θα τρέχουν αρκετά για να μην «φαίνεται» η ηλικία τους, η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο. Και θα εκπλήξει πάρα πολλούς! Ο μεν Βραζιλιάνος ως τα 34 ήταν στην κορυφαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα, ο δε πρώην Έλληνας διεθνής έπαιξε για μια πενταετία βασικός σε ομάδα της Premier League.

Αλλά αυτά όλοι εκείνοι που θέλουν να κάνουν κακόβουλη κριτική και τίποτα άλλο, τεχνηέντως τα ξεχνούν πάντα!

Παύλος Σαχτούρης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button