ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοντά στην προσπάθεια Χάρβαρντ και Ολυμπιακού

Ιδιαίτερη συζήτηση με εκπρόσωπο της UNESCO, γύρω από την «Αρχή των Αθηνών» έγινε στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Χάρβαρντ!

Ένα από τα σημαντικά και αξιοσημείωτα γεγονότα της πρώτης ημέρας του παγκοσμίου συνεδρίου του Χάρβαρντ, το οποίο διεξάγεται στην Ελλάδα και το οποίο φιλοξενεί ο Ολυμπιακός, ήταν η επικοινωνία των συνέδρων, με εκπρόσωπο της UNESCO. Μέσω της τεχνολογίας και συγκεκριμένα μέσω Skype, ο κ. Αλεξάντερ Σίσλικ, υπεύθυνος στον τομέα Νεότητας και Αθλητισμού, μπόρεσε… να δώσει το «παρών» στο γήπεδο Καραϊσκάκη και να συζητήσει με τους καθηγητές, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμμετέχουν στο συνέδριο!

Ο κ. Σίσλικ είναι υπεύθυνος στον τομέα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών της UNESCO και από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, δέχθηκε την πρόταση του κ. Ορτέγανα αποδεχθεί και να «υπογράψει» (προφορικά, σε πρώτο επίπεδο) την «Αρχή των Αθηνών, για το Δικαίωμα της Συμμετοχής στον Αθλητισμό». Κάτι το οποίο έκανε με χαρά, αγκαλιάζοντας τις αξίες, τις οποίες πρεσβεύει η «Αρχή». Ο κ. Χορστ Χάναμ, καθώς και ο Γερουσιαστής Τζορτζ Μίτσελ του μίλησαν αναλυτικά για τη σημασία που έχουν αυτές οι αξίες, τις οποίες πρεσβεύει η «Αρχή των Αθηνών» και ο ίδιος εξήγησε τη χαρά του για τη συμμετοχή σε μία ιστορική συγκυρία.

Ο κ. Ορτέγα προσκάλεσε τον κ. Σίσλικ στο επόμενο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018 και το οποίο θα αφιερωθεί στην εφαρμογή αυτών των «αρχών». Ο εκπρόσωπος της UNESCO αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση.

Συνεχίζοντας την κουβέντα στο πάνελ και αλλάζοντας τη θεματολογία, γύρω από τον αθλητισμό και τους πρόσφυγες αυτή τη φορά, ο κ. Μαρκ Ντόιτζ συζήτησε με τον κ. Σίσλικ τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να συνδεθούν μικρές ομάδες ακτιβιστών, υπέρ των προσφύγων, με μεγάλους οργανισμούς, οι οποίοι φροντίζουν για τα δικαιώματα αυτών. Κατέστη σαφές ότι και οι δύο πλευρές είναι απαραίτητες, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος και μάλιστα ο κ. Σίσλικ τόνισε πως αν και «ο αθλητισμός δεν θεωρείται συχνά ένας κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη», ο ίδιος πιστεύει ακριβώς το αντίθετο. Κάτι που φυσικά είναι σε απόλυτη αρμονία με τα «πιστεύω» και τα «θέλω» αυτού του συνεδρίου, αλλά και της «Αρχής των Αθηνών»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button