ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέρδη ή ζημίες;

Ένας απολογισμός της φετινής σεζόν με τη ζυγαριά να γέρνει προς μία μεριά...

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε και επίσημα στην Λάρισα. Μην δέκατη σερί νίκη του σε ματς το οποίο ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, αφού ήδη έιχε “κλειδώσει” την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Champions League.

Τα συναισθήματα από αυτή τη χρονιά που μόλις τελείωσε, δεν μπορούν παρά να είναι ανάμεικτα. Σίγουρα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε ούτε φέτος το πρωτάθλημα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι κάτι στενάχωρο από μόνο του. Όμως δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι ένας άλλος, πολύ μεγάλος στόχος επετεύχθη.

Παρότι “απολογιστικό” άρθρο με το τέλος της σεζόν μη περιμένετε να δείτε τι δεν πήγε καλά και τί όχι. Τα έχουμε χιλιογράψει και τα ξέρουμε όλοι. Ούτε θα διαβάσετε κάποια κριτική για τη σεζόν. Απλά θα χρειαστεί να διαχωρίσουμε ξεκάθαρα τους όρους “κριτική” και “μηδενισμός”. Πολλοί ήταν αυτοί που επιδόθηκαν από τις αρχές κιόλας της χρονιάς στο αγαπημένο τους χόμπι του μηδενισμού, έτσι για να έχουμε να λέμε. Έτσι για να έχουμε να μουρμουρίζουμε. Άλλο η κριτική και άλλο αυτός ο ανελέητος μηδενισμός που αρκετοί τον έχουν κάνει στρατηγική. Ο μηδενισμός δεν είναι κριτική.

Καθώς επανερχόμαστε στο θέμα, κάπου μιλήσαμε παραπάνω για έναν πολύ μεγάλο στόχο που επετεύχθη φέτος. Θα θυμούνται όλοι πως με το φινάλε της περσινής σεζόν, ο πρώτος που βγήκε μπροστά ήταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ήταν ο πρώτος που έδωσε το έναυσμα για να “ξαναχτιστεί” ο Ολυμπιακός από την αρχή.

Το γεγονός ότι χάθηκε ένα πρωτάθλημα, σαφώς, οπως είπαμε, είναι στενάχωρο. Όμως τα κέρδη είναι πολύ μεγάλα, και ίσως μεγαλύτερα από κάθε άλλη σεζόν. Ο Ολυμπιακός όντως “ξαναχτίστηκε” από την αρχή, άλλαξε πολλούς παίκτες και άλλαξε και νοοτροπία. Και δεν άλλαξε μόνο η νοοτροπία στην ομάδα. Άλλαξε και η νοοτροπία του κόσμου, ο οποίος παρουσίασε από την αρχή της χρονιάς μία συσπείρωση που δεν έχουμε ξαναδεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η συσπείρωση αφορούσε το να είναι άπαντες δίπλα στον Ολυμπιακό στη προσπάθειά του να ξαναγίνει ομάδα. Με φωνή και στήριξη. Στο πλευρό της ομάδας και όχι στον σβέρκο της. Κι αυτή τη φορά υπήρξαν πολύ λιγότεροι που επέλεξαν το δεύτερο. Να ειναι δηλαδη στο σβερκο της ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι χάθηκε το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός συνέχισε να δουλεύει μέχρι το τέλος. Πραγματοποιώντας έναν από τους καλύτερους δεύτερους γύρους των τελευταίων ετών.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχτισε. Και έχτισε σε πολύ γερά θεμέλια λειτουργώντας με νοοτροπία μεγάλης ομάδας, που πρώτα “χτίζεται” και σε επόμενη φάση ακολουθούν οι τίτλοι. Αυτό φαίνεται πως έχει γίνει φέτος. Η αποκάλυψη θα γίνει πλέον από αύριο, αφού δίχως καθυστερήσεις, ξεκινά ο σχεδιασμός της νέας σεζόν. Επιτακτικά, βιαστικά, καθώς τα προκριματικά πλησιάζουν σε δύο μήνες και χρειάζεται χρόνος προετοιμασίας. Χρόνος σωστής προετοιμασίας και προσήλωσης. Με θετικό φυσικά ότι ο κόσμος είναι ακόμα πιο συσπειρωμένος στο πλευρό της ομάδας.

Αν βάλουμε λοιπόν τα κέρδη και τις ζημιές πάνω σε μία ζυγαριά, τότε αυτή θα γείρει προς το κέρδος. Ναι ναι, ξέρουμε, αμέσως κάποιος θα έλεγε “τι θα έγραφε ένα σάιτ που υπερασπίζεται τον Ολυμπιακό”. Και περιμένουμε να το πουν οι “μηδενιστές” που βλέπουν πάντα ένα ποτήρι μισοάδειο. Θυμηθείτε πως οι ίδιοι μηδενιστές κάποτε, έσβηναν τα πάντα, ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα και γκρίνιαζαν πως δεν έβλεπαν μπάλα. Οι ίδιοι τώρα γκρινιάζουν πως ούτε μπάλα είδαν και ούτε το πρωτάθλημα κατακτήθηκε. Ας το πουν. Λιγο μας νοιάζει.

Εμείς έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε στην ομάδα μας και να είμαστε βέβαιοι πως τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει. Και πάμε. Όπως έχουμε ξαναπεί εξάλλου, εμείς θα είμαστε πάντα εκεί. Τόσο απλά!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button