ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Kαθαρο μυαλό -Συγκέντρωση και No fear

Oλυμπιακός-Μπάγερν. Πολλοί μιλάνε και ίσως όχι άδικα  για μία μάχη Δαυίδ με Γολιάθ. Πολλοί έχουν “τελειωμένο” τον Ολυμπιακό. Θεωρούν ότι εύκολα ή δύσκολα  οι Βαυαροί θα φύγουν νικητές απο το Καραϊσκάκη.  Είναι όμως οι Πειραιώτες ομάδα που μπορείς να τους υποτιμήσεις;

Oχι στο ποδόσφαιρο, όχι εν τη φετινή παρουσία των δύο αντιπάλων, αλλα γενικά στη ζωή ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ, όπως πολύ εύστοχα είχε τραγουδήσει πριν καμιά τριανταριά χρόνια ο γίγαντας Νίκος Καρβέλας.

Κάποιοι τρομάζουν από το γεγονός ότι η Μπάγερν δε νίκησε την Αουγκσμπουργκ. Αλλοι θυμούνται τα επτά γκολ στο Λονδίνο, αλλοι θυμούνται ότι οι Γερμανοί δεν χαρίζουν ούτε στη μάνα τους.

Ο Φετινός Ολυμπιακός όμως έχει δείξει, πολλάκις, δείγματα εξαιρετικού χαρακτήρα. Ειδικά στην Ευρώπη το No fear  έχει κάνει την εμφάνιση του ουκ ολίγες φορές.  Οι Πειραιώτες  είναι μία ομάδα η οποία παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει, με τελευταίο του Βαλμπουενά, έχει δείξει συνέπεια και πλάνο. Και για να λέμε την αλήθεια το αρχικό πλάνο του Μαρτίνς δεν είχε τον Γάλλο.

Ο Μαρτίνς όπως είχε κάνει και ο Σλίβα πρίν τέσσερα χρόνια θέλει να “κόψει” τον ομφάλιο λώρο  της μεσαίας γραμμής με τον Λεβαντόφσκι. Κάτι που έκανε με επιτυχία η Αουγκσμπουργκ.

Η Μπάγερν έχει ταλέντο, έχει δυναμική, αλλά έχει και πολλά κενά,όπως πχ στην άμυνα που έχει αργές αντιδράσεις και για να τα λέμε όλα και ο Νόιερ δεν είναι στα καλά του. Μεσοεπιθετικά βέβαια, πετάει φωτιές και χρειάζεται λίγο χώρο για να κάνει τη ζημιά. Αρα αυτό που λέει ο Μαρτίνς είναι πολύ απλό. Συγκέντρωση-αλληλοκαλύψεις ,καθαρό μυαλό στην άμυνα και γρήγορο τρανζίσιον. Αν θυμηθεί κάποιος το ματς του 2015 μπορεί να δει το τελικό 0-3, αλλά αν “διαβάσει” εκείνο το ματς εύκολα θα δεί ότι μέχρι το 87 το σκορ ήταν 0-1  και αν ο Σαλίνο δεν τα είχε κάνει πάνω του ο Ολυμπιακός θα μποορουσε να είχε πάρει και το Χ  στο Καραισκάκη.

Θα μου πει κάποιος;Δηλαδή ρε Αβραμίδη πιστεύεις ότι η Μπάγερν  δεν θα κερδίσει εύκολα; Απάντηση. Ο Ολυμπιακός μπορεί να την κάνει να υποφέρει. Αρκεί να μην αγχωθεί και ακόμα και αν βρεθεί πίσω στο σκορ να μην  χάσει τον προσανατολισμό. Εδώ δεν το έκανε με την Τότεναμ…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button