ΜΠΑΣΚΕΤ

«Καμία σκέψη για οριστική διακοπή από την Ευρωλίγκα!»

Την ξεκάθαρη πρόθεσή της Διοργανώτριας Αρχής να ολοκληρωθούν τόσο η Ευρωλίγκα όσο και το Eurocup εξέφρασε ο επιχειρησιακός διευθυντής της Euroleague Έντουαρτ Σκοτ

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ ρευστή κατάσταση. Κάθε μέρα οι πληροφορίες αλλάζουν συνεχώς και εμείς καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις για τις διοργανώσεις μας. Βάσει του πλάνου μας, θέλουμε να γίνει στην Κολωνία το Final Four στις γνωστές ημερομηνίες. Ωστόσο, εάν χρειαστεί τότε το θέμα αυτό θα επανεξεταστεί, βάσει της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες.

 

Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε να διακόψουμε οριστικά τις διοργανώσεις μας. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί πρωταθλητής στην Ευρωλίγκα και το Eurocup, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ωστόσο, βάσει του καταστατικού δεν προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων. Για τον λόγο αυτό, ανάλογα και την κατάσταση, θα καθίσουμε στο τραπέζι με τις ομάδες και θα συναποφασίσουμε πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν», δήλωσε αρχικά ο Έντουαρντ Σκοτ στο «Sport Klub» σε ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη για διακοπή των διοργανώσεων της Ευρωλίγκας.

Αναφορικά με τις wild card της επόμενης αγωνιστικής περιόδου: «Τη σεζόν 2020/21 θα δοθούν τρεις wild card και προτεραιότητα η μία δοθεί στον πρωταθλητή της Αδριατικής λίγκας. Εάν η Παρτίζαν δεν κατακτήσει την Αδριατική λίγκα, αλλά κατακτήσει το Eurocup ή είναι φιναλίστ φέτος, τότε θα εξασφαλίσει αυτόματα τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα και τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν δύο ομάδες από την Αδριατική λίγκα στη διοργάνωση».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button