ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορική βραδιά για τον Γιώργο Πρίντεζη

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Βελιγράδι. Αλλά η βραδιά είχε και κάτι… καλό. Αυτό αφορά τον αρχηγό του Θρύλου που πέτυχε δύο καλάθια και ξεπέρασε τον Σπανούλη. Ιστορική βραδιά για τον Γιώργο Πρίντεζη.

‘Έγραψε ιστορία ο Πρίντεζης

Ο «Πριντ» πριν το τζάμπολ του ματς στη σερβική πρωτεύουσα είχε 1.402 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς στην Euroleaague. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, πριν λίγη ώρα, πέτυχε άλλα δύο σουτ. Με αυτά έφτασε τα 1.404 και έγινε ο κορυφαίος σε εύστοχα σουτ εντός παιδιάς την ιστορία της διοργάνωσης. Ξεπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο προκάτοχός του στην αρχηγία του Θρύλου και πρώην συμπαίκτης του είχε 1.403 και τώρα έπεσε στη δεύτερη θέση. Το καλάθι του Πρίντεζη με το οποίο ξεπέρασε τον V-Span ήταν εκεί που διαμόρφωσε το 60-62 στο ματς στο Βελιγράδι, 6:37 για το φινάλε της αναμέτρησης. Ιστορική βραδιά για τον Γιώργο Πρίντεζη.

Η μοναξιά της κορυφής

Ξεπερνώντας τον Kill Bill ο Πρίντεζης είναι πλέον ο κορυφαίος παίκτης, σε εύστοχα σουτ εντός παιδιάς στην Euroleague. Έχει 1.404 σε 354 ματς στην καριέρα του στη διοργάνωση. Αφήνοντας πίσω του, πια, τον Σπανούλη που ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 1.403 σουτ σε 358 αναμετρήσεις στη διοργάνωση. Στην 3η θέση είναι ο βετεράνος Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 1.338 και την πρώτη πεντάδα συμπληρώσουν δύο εν ενεργεία παίκτες. Ο Ντε Κολό με 1.234 και ο Γιανκούνας με 1.151, αντίστοιχα. Σε απόσταση… αναπνοής και ο Βέσελι (6ος) με 1.147 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button