ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηγετικός ο ρόλος του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες

Στην Βαρκελώνη βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του στα προγράμματα Erasmus+ και συμμετέχοντας στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος «BIG4SPORTS».

Οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν για ακόμη μία φορά τον ηγετικό τους ρόλο στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, έχοντας μαζί τους ακόμη οκτώ εκπροσώπους αθλητικών φορέων και συλλόγων. Όλοι μαζί θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και στην Βαρκελώνη με το πρόγραμμα αυτό να στοχεύει στην ενίσχυση της καλής διακυβέρνησης/ διοίκησης (Good Governance) αθλητικών οργανώσεων με σκοπό την εξασφάλιση μακροχρόνιων και πετυχημένων συνεργασιών με δημόσιους και ιδιωτικούς χορηγούς. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω της δημιουργίας συγκεκριμένης μεθοδολογίας που βασίζεται σε καινοτόμα σχέδια συνεργασίας, την αποτελεσματική εφαρμογή των αρχών καλής διακυβέρνησης καθώς και την τελική αξιολόγηση της εν λόγω μεθοδολογίας προκειμένου να διαδοθεί στην αθλητική κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καλή διακυβέρνηση στα αθλητικά όργανα φαίνεται να είναι μια σημαντική προϋπόθεση για να επιτευχθεί η ορθή διαχείριση της εξωτερικής χρηματοδότησης. Η υιοθέτηση νέων και καινοτόμων μηχανισμών καλής διακυβέρνησης έχει άμεσο και θετικό αποτέλεσμα στη συνολική εικόνα των αθλητικών οργανώσεων και πιθανώς αυξάνει τα εισοδήματα χορηγίας και την ελκυστικότητα ενός αθλήματος.

Τον συντονιστικό ρόλο του προγράμματος έχει αναλάβει η βελγική οργάνωση EPSI σε συνεργασία με 4 Ευρωπαϊκούς αθλητικούς φορείς (ICSS, SPONSORA, Catalan Sport Council) και 4 πολυαθλητικούς συλλόγους – μέλη της EMCA (Ολυμπιακός, Χασκ Μλαντοστ, Ααλμποργκ, Βιένερ). Το πρόγραμμα διαρκεί 30 μήνες και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες δράσεις και συναντήσεις.

View this post on Instagram

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τις υποχρεώσεις του στα προγράμματα Erasmus+ για το 2019 από την Βαρκελώνη συμμετέχοντας στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος “BIG4SPORTS’’. Εκπρόσωποι οκτώ αθλητικών φορέων και συλλόγων, μεταξύ των οποίων και του Ολυμπιακού, θα συναντηθούν στην Καταλανική πρωτεύουσα προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος. ℹ️ Περισσότερες πληροφορίες στο https://goo.gl/4Mt46a #osfp #Olympiacos #OlympiacosSFP #erasmus #erasmusplus #EMCA #bcn #bog4sports

A post shared by Olympiacos Piraeus (@olympiacossfp) on

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close