ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η παραδοχή της… απουσίας της ΕΠΟ

Όλα όσα ακούγονταν τόσο καιρό δεν ήταν λόγια του… αέρα. Αλλά είχαν βάση! Καθώς αυτά που καταλόγιζαν πολλοί στην ομοσπονδία και την ΚΕΔ, για το θέμα της διαιτησίας, επιβεβαιώνονται έμμεσα! Εξάλλου, με τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ αυτό που προκύπτει είναι πώς όλο αυτό το διάστημα δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως. Ειδικότερα στο θέμα των Elite διαιτητών. Η παραδοχή της… απουσίας της ΕΠΟ.

Τί έκανε τόσο καιρό η ΕΠΟ; Απολύτως τίποτα!

Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα… Λοιπόν, τόσο καιρό πολλοί έκαναν λόγο για την αποτυχία της ΚΕΔ και της ΕΠΟ να βρει Elite διαιτητές. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης με επιστολές του είχε αναδείξει το θέμα. Μιας και έβλεπε να στάση της ομοσπονδίας και της επιτροπής διαιτησίας. Δηλαδή αδιαφορία να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις. Στο δε αίτημα πολλών ομάδων για Elite διαιτητές, ο Μπένετ και η ΚΕΔ δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τίποτα! Η παραδοχή της… απουσίας της ΕΠΟ.

Η στάση της ΕΠΟ άλλαξε γιατί…

Αλλά το πιο σοβαρό θέμα είναι κάτι άλλο… Η ΕΠΟ τόσο καιρό ποτέ δεν απευθύνθηκε στην UEFA. Όπως και δεν ζήτησε την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Κατά συνέπεια, τα βασικά ερωτήματα είναι δύο… Καταρχάς, γιατί τόσο καιρό δεν ζήτησε η ΕΠΟ από την UEFA να βοηθήσει στο θέμα αυτό; Ειδικά, από τη στιγμή που πολλές ομάδες έχουν αναφερθεί, μέσω ανακοινώσεώς, την αποτυχημένη περίοδο της τωρινής ΚΕΔ του Μπένετ. Επιπλέον, γιατί τώρα μπήκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε αυτή τη διαδικασία. Λοιπόν, γιατί ζήτησε η ΕΠΟ τη συνδρομή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας; Μήπως έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τον Αλ. Τσέφεριν; Αλλά και το γεγονός πώς ο Τσέφεριν, πλέον, γνωρίζει πια τι συμβαίνει στην Ελλάδα…

Η ενημέρωση από την πλευρά της ΕΠΟ…

Η ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, ανέφερε για το θέμα: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023.

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής.

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button