ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χουάνγκ: Μία μεταγραφή από το πολύ πάνω ράφι για το Θρύλο

Ανεξάρτητα από τα …τρολάκια αίσχιστου είδους και τις … «Ολυμπιακάρες» (Θεός φυλάξει) των Social Media,  η μεταγραφή του Χουάνγκ ή Χβανγκ Ιν Μπέομ είναι από το πολύ πάνω ράφι για τον Ολυμπιακό.

Όσοι με ξέρετε γνωρίζετε ότι  για λίγους παίκτες βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Ο τελευταίος ήταν ο Ζίνκερναγκελ και ο προτελευταίος ο Ελ Αραμπί.

Ο κάθε πικραμένος “σκάουτερ” της πλάκας. η wannabe  τεχνικός διευθυντής κράζει τον εκάστοτε παίκτη ανάλογα με το πως του κάθεται στη φάτσα. Λες και πρόκειται για το GNTM Η το my style rocks. Γράφει, λοιπόν ο Γιάννης από το Πέραμα, ο Δημήτρης απο το Κερατσίνι , ο Νίκος από τη Γλυφάδα και ου τω καθεξής . “Μας κοροϊδεύει ο Βαγγέλας. Σχιστομάτη μας φέρνει. Ποια Νότιο Κορέα, τι άμπαλος είναι αυτός”. Φοβερή ποδοσφαιρική λογική. Το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι που καταντούν αστείοι δεν έχουν δει τον ποδοσφαιριστή και κράζουν αυτούς που τον έχουν δει.

Θυμάμαι,πριν κανένα μήνα, είχε γραφτεί σε μέσα της ΑΕΚ  ότι ο Αλμέιδα τον ήθελε. Λογικό γιατί τον είχε ζήσει στο MLS. Ήθελε ή αυτόν ή τον Πινέδα. Απλά, κάτι η  κωλυσιεργία με τα συμβόλαια παικτών από τη Ρωσία,κάτι τα χρήματα(δεύτερος λόγος) έφεραν με τη δέουσα καθυστέρηση τον παίκτη της Θέλτα στην ΑΕΚ. Εγώ είχα αναφέρει στο Ράδιο ότι τέτοιον παίκτη μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φέρει. Και να που ένα μήνα μετά δικαιώνομαι.

Ο Χουάνγκ είναι μία εξαιρετική λύση. Ένας παίκτης που μπορεί και να δημιουργήσει και να πατήσει περιοχή και να μην κωλώσει να κάνει σουτ έξω από την περιοχή. Παίκτης που βλέπει γήπεδο ,δεν είναι ατομιστής και σε πολλές αποφάσεις του βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Με λίγα λόγια, ένα εργαλείο που δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα, αν δεν υπήρχε το θέμα με τις ρώσικες ομάδες.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο παίκτης είχε ανακοινωθεί από τη Σεούλ (έχοντας ήδη 10 συμμετοχές) και ανανέωσε με την ομάδα του αλλά με τον όρο αν υπάρξει πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα να φύγει. Λοριάν και Άουγκσμπουργκ τον ήθελαν, αλλά ο Ολυμπιακός τον κέρδισε με την προσέγγιση που του έκανε αλλά  και την προοπτική τίτλων. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον  25χρονο που στην Εθνική της Νοτίου Κορέας έχει προπονητή τον πρώην τεχνικό του Θρύλου, Πάουλο Μπέντο..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button