ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Πολιτεία οφείλει να λύσει το θέμα του Κολυμβητηρίου!

Όλα αυτά τα χρόνια μόνο λόγια ακούγονται από την πλευρά της. Μήπως να περνούσαν και στα έργα; Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

«Εγώ δεν πιστεύω πώς θα γίνει ποτέ Κολυμβητήριο για τον Ολυμπιακό». Τα λόγια του Χάρη Παυλίδη λίγη ώρα μετά την επιστροφή από την Ουγγαρία με τη δεύτερη LEN Euroleague που και ο ίδιος κατακτά, όπως και ο σύλλογος. Μια ακόμα πολύ μεγάλη επιτυχία, στην οποία υποκλίνεται όλη η Ευρώπη.

Το κακό σε αυτή την ιστορία είναι πώς εντός συνόρων δεν υπάρχει η μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας για να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στην ήπειρό μας, ώστε να αποκτήσει το δικό του «σπίτι». Αν γίνει αυτό το όνειρο, πραγματικότητα το σίγουρο είναι ένα. Ο Ολυμπιακός θα γυρίσει σελίδα και θα περάσει σε άλλο επίπεδο.

Κάνοντας αρκετά ταξίδια με τις ομάδες πόλο Ανδρών και Γυναικών του Ολυμπιακού, έχοντας δει πολλά κολυμβητήρια στο εξωτερικό, ένα πράγμα καταλαβαίνει κανείς. Όπου υπάρχει βούληση και διάθεση από την Πολιτεία, οι σύλλογοι έχουν τη βοήθεια που χρειάζεται για να πετύχουν το ζητούμενο. Δεν ζήτησε κανείς από τον Ολυμπιακό να του φτιάξει το Κράτος ένα νέο Κολυμβητήριο.

Το μόνο που ζητάει όλα αυτά τα χρόνια ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, η ηγεσία του, ο κόσμος του, είναι να έχει την Πολιτεία συμπαίκτη. Όχι να σφυρίξει… αδιάφορα, να μην ασχολείται με το θέμα αυτό και να παρακολουθεί αμέτοχη. Με τα στελέχη της να κάνουν -κατά καιρούς- δηλώσεις που προκαλούν μεν αισιοδοξία, αλλά δεν δίνουν δε λύσεις. Διότι πολύ απλά, το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν την κατάσταση.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ως σύλλογος, από το 2014 και μετά, ένα LEN Champions League, δυο LEN Euroleague, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα LEN Trophy. Δεν μιλά κανείς για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς τελικούς και στο πόλο Ανδρών και στο πόλο Γυναικών, αντίστοιχα. Όλα αυτά τα πέτυχε ως «φιλοξενούμενους» σε ένα κολυμβητήριο που δεν είναι δικό του, στο Παπαστράτειο. Χωρίς να έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε όλα τα επίπεδα, με σωστό τρόπο, για να μπορέσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έναν σύλλογο που αναπτύσσει το άθλημα της υδατοσφαίρισης, βγάζει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, διαφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό με τις συμμετοχές στους τελικούς, αλλά και τις κατακτήσεις τίτλων. Κρατά ψηλά την ελληνική σημαία στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.

Το έχει κάνει εξάλλου με άλλες ομάδες, σε άλλα αθλήματα. Μπήκε μπροστά και έλυσε τα διαδικαστικά ζητήματα που παρουσιάζονταν σε κάθε περίσταση. Ακόμα και στο οικονομικό. Με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, μια δουλειά έχει να κάνει. Μία και μόνο μία. Να βοηθήσει τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο στην Ευρώπη να βρει το χώρο για να προχωρήσει το πλάνο που υπάρχει. Να φτιαχτεί ένα νέο, σύγχρονο κολυμβητήριο. Ένα κολυμβητήριο που θα δώσει πνοή στους «ερυθρόλευκους» για να γίνουν η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη, μονίμως, στο ανδρικό και το γυναικείο πόλο.

Να μεριμνήσει η Πολιτεία για να βρεθεί επιτέλους ο τρόπος και ο χώρος για να κατασκευαστεί. Να σταματήσει, όπως ανέφερε ο Χάρης Παυλίδης, να μοιράζει υποσχέσεις και να προχωρήσει σε πράξεις. Για να δώσει λύση σε ένα θέμα που ταλανίζει τον Ολυμπιακό εδώ και δεκαετίες. Αν όχι τώρα, πότε θα το κάνει;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button