ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ευρωλίγκα μετατρέπεται σε κλειστό πρωτάθλημα

Από τη σεζόν 2022-23 θα αλλάξει η διοργάνωση και πλέον ο Ολυμπιακός δεν θα αγωνιστεί ξανά στη Basket League.

Όπως αποκάλυψε ο OVER FM 104,9 από την περίοδο 2022-2023 η κορυφαία συλλογική διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη θα μετατραπεί σε κλειστή λίγκα. Με τις ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτό το πρωτάθλημα, να έχουν εγγυημένα συμβόλαια και ουσιαστικά να μην αγωνίζονται στα εγχώρια πρωταθλήματα. Στην ουσία, η Ευρωλίγκα θα μετατραπεί σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αντίστοιχο με το ΝΒΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, η απόφαση περιλαμβάνει πώς οι αγώνες θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο και όχι μέσα στην εβδομάδα όπως συμβαίνει τώρα. Αυτό σημαίνει πώς δεν θα ξαναδούμε τον Ολυμπιακό στην Basket League. Εξάλλου, οι “ερυθρόλευκοι” με την κίνηση του #mexritelous είχαν δείξει ξεκάθαρα τη διάθεσή τους. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα για το μέλλον και τον προγραμματισμό των ανθρώπων του Θρύλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστορία της Γαλλίας με την Βιλερμπάν. Η ομάδα του Τόνι Πάρκερ διατίθεται να αφήσει το γαλλικό πρωτάθλημα και να αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα. Αυτή τη στιγμή εκεί που υπάρχει το πιο μεγάλο θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί έχει να κάνει με την Ισπανία και την λίγκα της. Αλλά κι αυτό είναι κάτι που μέσα στην προσεχή διετία θα αλλάξει, γιατί υπάρχει χρόνος να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Η Ευρωλίγκα προχωράει μπροστά, χωρίς να κοιτάει πίσω της.

Σχετικά με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί ο αριθμός τους από τις 18 που συμμετέχουν σήμερα. Είτε σε 20, είτε σε 24. Αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα που είναι αρκετό για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button