ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ερυθρόλευκη» ιστορία ομορφαίνει το «Μελίνα Μερκούρη»

Μια εξαιρετική δουλειά έχει ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου ο Νίκος Βουρλάκος, ο οποίος υλοποιεί μια ιδέα μια ιδέα του Αλέκου Αδαμαντόπουλου. Μια εκπληκτική τοιχογραφία, κάτω από τις εξέδρες. Στον τοίχο που υπάρχει. Διότι πρόκειται για ένα έργο τέχνης και Ολυμπιακής ιστορίας. Καθώς είναι κάτι τρομερό. Σήμερα μπήκε και μια από τις τελευταίες… πινελιές. Η επίσκεψη της Θύρας 7 στην Ακρόπολη. Η «ερυθρόλευκη» ιστορία ομορφαίνει το «Μελίνα Μερκούρη».

Μαθήματα «ερυθρόλευκης» ιστορίας

Ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ στους Άνδρες και η κορυφαία ομάδα της τελευταίας δεκαετίας στις Γυναίκες χρησιμοποιούν ως έδρα το «Μελίνα Μερκούρη». Ένα γήπεδο που αλλάζει εικόνα. Διότι, πλέον, με την νέα τοιχογραφία, το κλειστό έχει αλλάξει εντελώς εικόνα. Μια εκπληκτική τοιχογραφία, ένα σπουδαίο έργο τέχνης. Ένα έργο του Νίκου Βουρλάκου. Τους τοίχους κάτω από τις εξέδρες στο κλειστό του Ρέντη κοσμούν πλέον οι εικόνες των αθλητών και των αθλητριών, των τριών ευρωπαϊκών τίτλου του Θρύλου στο βόλεϊ. Δηλαδή οι ομάδες του 1996, του 2005 και του 2018. Αλλά έχει και άλλες θρυλικές εικόνες. Το ρολόι του Πειραιά, το λιοντάρι του Πόρτο Λεόνε, την ομάδα των Ανδριανόπουλων, η ελληνική σημαία. Όλα αυτά στον τοίχο κάτω από τις κεντρικές θύρες.

Ομόρφυνε το «Μελίνα Μερκούρη»

Όλες αυτές οι… πινελιές, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν μέσα και κάτι από Θύρα 7. Έτσι, στον τοίχο κάτω από το πέταλο υπάρχει η εικόνα από την επίσκεψη των οπαδών του Ολυμπιακού στην Ακρόπολη, όπως και άλλες στιγμές της Θύρας 7. Ακόμη η τοιχογραφία θα περιλαμβάνει και τον Σταυρό της Πειραϊκής.

Ακόμη θα υπάρχουν και ειδικά 2D που θα δείχνουν τον αριθμό των τροπαίων των ομάδες βόλεϊ. Με το κοντέρ να έχει γράψει ήδη 75 τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη και να ετοιμάζεται να μεγαλώσει και άλλο αυτός ο αριθμός. Η «ερυθρόλευκη» ιστορία ομορφαίνει το «Μελίνα Μερκούρη».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button