ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η έλλειψη έντασης έχει ξεκάθαρη εξήγηση

Στα τέσσερα χρόνια που ο Πέδρο Μαρτίνς είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού, υπήρξαν περίοδοι που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικό ρυθμό στο παιχνίδι τους. Είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση και μπορούσαν να μεταβάλλουν το τέμπο μέσα στο 90λεπτο. Φέτος αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό! Η έλλειψη έντασης έχει ξεκάθαρη εξήγηση.

Η έλλειψη έντασης κάνει… μπαμ!

Φάνηκε και στα δύο ματς με την Αταλάντα, αλλά και σε αρκετές ακόμα αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν. Υπάρχουν κομμάτια μέσα στον αγώνα που ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έχει ένταση στο παιχνίδι τους, αλλά δεν μπορεί ούτε να ανεβάσει ρυθμό. Λες και πατάει… φρένο κάποιος και αυτό συμπαρασέρνει τους συμπαίκτες του. Στην πλειοψηφία τους οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, ειδικά όσοι έχουν ως «όπλο» την ταχύτητα, μοιάζουν υπερφορτωμένοι και ταυτόχρονα «άδειοι»! Ειδικά απέναντι στην Αταλάντα η έλλειψη ένταση στο ματς ήταν ολοφάνερη. Οι μεν «μπεργκαμπάσκι» όποτε ήθελαν, έδιναν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους. Οι δε «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν σχεδόν καθόλου.

Η εξήγηση του προβλήματος

Ο Ολυμπιακός εδώ και δυόμιση χρόνια παίζει ασταμάτητα. Με ελάχιστες διακοπές το καλοκαίρι, με έναρξη προετοιμασίας πολύ νωρίς. Είναι λογικό λοιπόν αυτό να έχει φέρει μια παρατεταμένη κόπωση στην ομάδα. Σε πολλούς παίκτες. Παίκτες «κλειδιά». Οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί πολύ. Με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να είναι ορατές αρκετά στην επόμενη σεζόν και στο μέλλον. Εδώ έρχεται και μπαίνει στην εξίσωση ο Μαρτίνς. Θα έπρεπε ο Πορτογάλος να έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο το ρόστερ. Δεν γίνεται να έχει «κάψει» ορισμένους παίκτες από τα συνεχόμενα ματς με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Ρέαμπτσιουκ. Συνεπώς όλα όσα συμβαίνουν αποτελούν συνέπεια όσων προηγήθηκαν. Η έλλειψη έντασης έχει ξεκάθαρη εξήγηση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button