ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Σαββίδη

Η ώρα για την εκδίκαση της υπόθεσης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, ο οποίος τον Μάρτιο του 2018 είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ματς με την ΑΕΚ οπλοφορώντας, έφτασε. Το πρωί της Πέμπτης έγινε η εκδίκαση. Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Σαββίδη.

Καταπέλτης η πρόταση της Εισαγγελέα

Στην αγόρευσή της, η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη. Διότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που έγινε και μάλιστα με την συνοδεία έξι ατόμων της προσωπικής του φρουράς. Πόσω δε μάλλον όταν αυτό έγινε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης να οπλοφορεί! Με την Εισαγγελέα της έδρας να τονίζει πώς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρει μεγάλη ευθύνη διότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να περιορίσει την ένταση με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, παρότι η υπεράσπιση του αναφέρει το συγκεκριμένο επιχείρημα.

Η αγόρευση της Εισαγγελέα

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της: «Αντιδρά και διαμαρτύρεται για τη διαιτητική απόφαση, όπως έκαναν εκείνη την στιγμή και οι φίλαθλοι της ομάδας. Σχετικά με τον αρχικό του ισχυρισμό, πως ενήργησε έτσι καθώς θα αποσιωπούσε την ένταση της στιγμής, δεν μπορεί να γίνει δεκτός. Η συμπεριφορά του αυτή, λόγω της θέσης του, δεν είναι ανεκτή. Φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας, τον θεωρούν πρότυπο και τον ακολουθούν σε κάθε του κίνηση. Δεν είχε το δικαίωμα να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Φαίνεται ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί. Άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς και ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Δεν δικαιούταν να παίρνει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο».

Τί ανέφερε για την οπλοφορία

Συνεχίζοντας, η Εισαγγελέας της έδρας υπογράμμισε: «Δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Δημιουργήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αυτό, σε συνδυασμό με το όπλο που είχε στην κατοχή του, διακινδύνευσαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό, το να φέρει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Ο κατηγορούμενος λόγω της θέσης του αλλά και της υψηλής ασφαλείας που διαθέτει, δεν θα χρειαζόταν το όπλο ώστε να προστατευτεί». Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Σαββίδη.

Η πρόταση για Μίχελ και φρουρά

Σε ό,τι αφορά τα άλλα πρόσωπα που είναι συγκατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση, για τον Λούμπος Μίχελ (σ.σ.: τον τότε αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ), η πρόταση της Εισαγγελέα είναι να κηρυχθεί ένοχος για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά και να κηρυχθεί αθώος για την πράξη της απειλής προς το πρόσωπο του διαιτητή. Παράλληλα, για τη φρουρά του Ιβάν Σαββίδη, η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, για τις κατηγορίες που τους αφορούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button