ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Γραμματικοπούλου: «Στον Ολυμπιακό μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα»

Τον ενθουσιασμό της για τα όσα βιώνει στον Ολυμπιακό εξέφρασε η προπονήτρια του τμήματος Ταε Κβο Ντο Βίκυ Γραμματικοπούλου

Στο στούντιο της εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού «Μεγάλη μου Αγάπη» βρέθηκε η Βίκυ Γραμματικοπούλου. Η προπονήτρια του τμήματος Ταε Κβο Ντο του Θρύλου, η οποία καθοδήγησε με μεγάλη επιτυχία τους μικρούς «ερυθρόλευκους» αθλητές στο τουρνουά Baby Cup, αναφέρθηκε στον στόχο που έχει τεθεί στο τμήμα, που δεν είναι άλλος από το να πρωταγωνιστήσει.

Για το Τάε Κβο Ντο και τον Ολυμπιακό είπε: «Έχουμε τη χαρά να υπηρετούμε ένα άθλημα που έχει τεράστιες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και εκπροσωπεί επάξια τη χωρά μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, που και ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί το Τάε Κβο Ντο. Όπως και να το κάνουμε είναι σημαντικό που υπάρχει το σήμα του συλλόγου και στο δικό μας άθλημα».

Για τις πρώτες εντυπώσεις της ως προπονήτρια του Ολυμπιακού τόνισε: «Ασχολούμαι με το Τάε Κβο Ντο κυριολεκτικά μία ζωή. Ξεκίνησα πολύ μικρή τα πρώτα μου βήματα και ο πρωταθλητισμός προέκυψε λίγο μετά τα 13. Πλέον είμαι προπονήτρια του Ολυμπιακού και μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια πως έχω μείνει εντυπωσιασμένη με όλα όσα συνάντησα εδώ. Απίστευτη οργάνωση και τεράστια στήριξη από τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ό,τι ζητάμε μας το παρέχει ο σύλλογος και μπορούμε να κάνουμε απρόσκοπτα τις προπονήσεις με τους αθλητές μας».

Για τους στόχους του τμήματος δήλωσε: «Πρώτος μας στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ομάδα που να είναι πάρα πολύ δυνατή σε πανελλήνιο επίπεδο και μετέπειτα να προκύψει από τον Ολυμπιακού τουλάχιστον ένα μέλος για την Εθνική Ομάδα Τάε Κβο Ντο. Θεωρώ πώς όταν είσαι στον Ολυμπιακό μπορείς να πετύχεις πολύ μεγάλα πράγματα, όπως αρόζει άλλωστε στην τεράστια δυναμική που έχει ο σύλλογος σε όλα τα σπορ. Αυτό, βεβαίως, δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Θέλει πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Και από εμάς τους προπονητές κι από τους αθλητές μας, όλων των ηλικιών. Δουλειά, υπομονή και προσπάθεια μπορώ να πως ότι είναι τα τρία συστατικά που θα οδηγήσουν στις επιτυχίες».

Για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν Τάε Κβο Ντο υπογράμμισε: «Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν το Τάε Κβο Ντο στην ηλικία των 4 ετών. Υπάρχουν βεβαίως και αθλητές που ξεκίνησαν από 3,5 ετών. Αυτό εξαρτάται από το θέμα της αντίληψης του αθλήματος από το κάθε παιδί. Αντιθέτως να γνωρίζουν οι γονείς πως δεν παίζει κανένα ρόλο η σωματική διάπλαση του παιδιού σε αυτές τις ηλικίες, εάν δηλαδή θα έρθει κοντά μας στα 4 ή στα 5 ή σε μεγαλύτερη ηλικία. Σε κάθε περίπτωση ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία, όπως συμβαίνει σε όλα τα σπορ, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται γρηγορότερα καθώς γίνονται μέρος ενός συνόλου».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Baby Cup ανέφερε: «Στο Baby Cup συμμετείχαμε με 31 παιδάκια. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Οι ηλικίες των αθλητών μας ήταν από 4 έως και 12 ετών, σχεδόν μισά αγόρια και μισά κορίτσια. Ήταν όλα πολύ χαρούμενα που συμμετείχαν σε κάτι τόσο μεγάλο, αφού συνολικά στους αγώνες έλαβαν μέρος 1200 παιδιά. Ήταν μία άρτια διοργάνωση, κι αυτό βοήθησε πάρα πολύ στην προσαρμογή όσων μικρών αθλητών μας δεν είχαν παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν. Φρόντισαν οι διοργανωτές να είναι τα παιδιά χωρισμένα σχεδόν κοντά στο θέμα της σωματοδομής αλλά και των ζωνών τους. Αξίζει να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε το ΑΣ Αίαντα Αγίου Δημητρίου και τον δάσκαλο, Θοδωρή Ζηνέλη για την άρτια διοργάνωση».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button