«Γόρδιος δεσμός» η υπόθεση Στερν

Εδώ και μερικά 24ωρα έχει «σκάσει» το θέμα με τον Σλοβένο διαγώνιο. Αλλά και η πρόταση της τουρκικής Ζιράτ που είναι τεράστια (σ.σ.: παραπάνω από το διπλάσιο), σε οικονομικό επίπεδο. Αν και οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν θέλουν να δώσουν τον παίκτη, κανείς δεν μπορεί να τους δικαιώσει. Για την ακρίβεια, η παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB) δεν έχει τρόπο να προστατεύσει ουσιαστικά τα σωματεία. «Γόρδιος δεσμός» η υπόθεση Στερν.
«Γόρδιος δεσμός» για τον Ολυμπιακό
Λοιπόν, η στάση των πρωταθλητών Ελλάδας δεν έχει αλλάξει. Μιας και δεν έχουν καμία πρόθεση να δώσουν τον παίκτη. Εξάλλου, όλες αυτές τις ημέρες που έχει «σκάσει» το θέμα, ο Ολυμπιακός δεν το… παράτησε. Αντίθετα είναι σε δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του παίκτη. Δηλαδή δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια να μεταπείσει τον Σλοβένο διαγώνιο. Ενδεχομένως κάνοντας μια πρόταση για αύξηση αποδοχών.
Ωστόσο, ο Τόντσεκ Στερν είναι στο Παρίσι και το μυαλό του είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρα οι «ερυθρόλευκοι» αυτό το διάστημα έχουν επαφές με τον μάνατζερ του παίκτη. Δηλαδή τον άνθρωπο που μιλάει και με την Ζιράτ! Αλλά δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Επίσης, αυτή την εποχή οι καλοί διαγώνιοι έχουν κλείσει και δεν υπάρχει ελεύθεροι. Όμως, ο Θρύλος είναι αναγκασμένος να ψάξει την αγορά εναλλακτικές λύσεις στη θέση. Καθώς οι πιθανότητες παραμονής του 29χρονου παίκτη έχει μειωθεί στο ελάχιστο. «Γόρδιος δεσμός» η υπόθεση Στερν.
Ο Θρύλος «απροστάτευτος» στην υπόθεση Στερν
Επίσης, ο Στερν ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Αν αυτό είχε γίνει σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα, τώρα η Ζιράτ και ο παίκτης θα είχαν συνέπειες. Βέβαια, εκτός από το βόλεϊ. Διότι η FIVB δεν έχει μεριμνήσει για ανάλογες καταστάσεις. Δηλαδή να προστατεύει τα σωματεία! Αντίθετα, στην προκειμένη περίπτωση δεν τιμωρεί τον παίκτη. Αλλά θα επιδικάσει ένα ποσό στην ομάδα του, δηλαδή τον Ολυμπιακό (σ.σ.: 50%-70% της αξίας του) για την αποχώρησή του.
Είναι αλήθεια ότι όλοι αυτό δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Αλλά στην Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν δείχνουν στα σωματεία των απαιτούμενο σεβασμό. Μιας και δεν έχει φροντίσει να προστατεύσει τους συλλόγους από αυτές τις καταστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πώς αν οι «ερυθρόλευκοι» συμφωνούσαν με την Ζιράτ, τα χρήματα που θα λάμβαναν είναι παραπάνω από αυτά που θα τους… επιδικάσει η FIVB! Επομένως τί να κάνει τελικά ο Ολυμπιακός; Γιατί είναι αλήθεια πώς είναι… «Γόρδιος δεσμός» η υπόθεση Στερν.
Όταν κάνουν… παιχνίδι οι τράπεζες!
Για να καταλάβει κανείς την κατάσταση, ο χορηγός της Ζιράτ είναι τράπεζα. Για να κάνουν την ομάδα πρωταθλήτρια, δεν σκέφτονται τα λεφτά! Πιο συγκεκριμένα, ο Στερν δεν ήταν ο πρώτος στόχος της Ζιράτ. Καθώς η ομάδα της Άγκυρας έκανε κρούση στον Ολλανδό Αμπντέλ-Αζίζ Νίμιρ. Αν και ο τελευταίος συμφώνησε με την ιαπωνική Ναγκόγια με 600.000€/χρόνο. Ωστόσο του πρότειναν ως και 900.000€, αλλά δεν δέχθηκε! Μετά στράφηκαν στην περίπτωση Στερν με πρόταση 400.000€/χρόνο. Ακόμα, ο Ολλανδός διαγώνιος Βόουτερ Τερ Ματ που θα είναι ο αναπληρωματικός του Στερν, θα έχει μεγαλύτερο συμβόλαιο από τον Σλοβένιο διαγώνιο. Διότι οι απολαβές του είναι 450.000€/χρόνο!