ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γι’ αυτό επέλεξε τον Μίτσελ

Στην Ελλάδα είναι εδώ και λίγες ώρες ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός κάνει τις τελικές συζητήσεις για να επιστρέψει στους «ερυθρολεύκους». Μεγάλη κουβέντα έγινε μόλις κυκλοφόρησε η είδηση πώς επιστρέφει στον πρωταθλητή Ελλάδας. Ειδικά στα social media. Αλλά πέρα από την προπονητή αξία του 59χρονου προπονητή, σημασία έχει το σκεπτικό της διοίκησης του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό επέλεξε τον Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός το έψαξε αρκετά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού «χτύπησαν» αρκετές… πόρτες! Η καθεμία από αυτές δεν «άνοιξε» για άλλους λόγους. Ψηλά στη λίστα ήταν ο Μαρθελίνιο. Αλλά απάντησε, ευγενικά, όχι στους «ερυθρολεύκους» γιατί περιμένει την εθνική Ισπανίας. Επιπλέον, η πρόταση στον Μαρθελίνιο ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική, όχι μόνο για την Ελλάδα!

Η περίπτωση του Μπλαν δεν προχώρησε. Καθώς ο Γάλλος ήθελε κλειστό τριετές συμβόλαιο με πάρα πολύ υψηλές -για τα ελληνικά δεδομένα- απολαβές. Αρνητικός ήταν και ο πρώην κόουτς των Μπέτις και Μπαρτσελόνα, Κίκε Σετιέν. Ακόμη, κρούση έγινε σε Ζαρντίμ και Βίλας Μπόας. Αλλά, ο πρώτος δεν ήθελε να φύγει από τα Εμιράτα, ο δεύτερος δεν ήθελε να δουλέψει στην Ελλάδα. Επίσης, το ίδιο και ο Χάβι Γκράθια.

Έτσι επέλεξε τον Μίτσελ

Συνεπώς σε αυτή τη φάση, τα πράγματα ήταν απλά. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν προπονητή που ξέρει «πρόσωπα και καταστάσεις». Εξάλλου, δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Δηλαδή για έναν προπονητή που θα ήθελε καιρό για να προσαρμοστεί. Επίσης, έναν τεχνικό πού θα καταλάβει αμέσως το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός θα δώσει από τις αρχές Οκτωβρίου ως τις 13 Νοεμβρίου 12 ματς. Πιο συγκεκριμένα, 8 για το ελληνικό πρωτάθλημα και 4 στην Ευρώπη. Άρα έπρεπε ο νέος προπονητής να μπει… χθες στο κλίμα! Πράγματι, υπό αυτές τις συνθήκες, ο Μίτσελ ήταν ο ιδανικός. Δεν είναι ο καλύτερος προπονητής, είναι ο κατάλληλος. Γι’ αυτό επέλεξε τον Μίτσελ.

Εν κατακλείδι και επειδή η κουβέντα πήγε και στο θέμα του… διαχειριστή. Δεν χρειάζεται μια ομάδα διαχειριστή για να έχει σωστή αγωνιστική φιλοσοφία. Είναι θέμα dna νικητή. Επειδή αυτό λείπει, ο Μίτσελ θα το εμφυσήσει στους παίκτες των «ερυθρολεύκων».

Υ.Γ. Επιπρόσθετα είναι μετρ της ψυχολογίας και ξέρει τη νοοτροπία νικητή του Ολυμπιακού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button