ΜΠΑΣΚΕΤ

Επτά ημέρες η καραντίνα στην Euroleague

Από τη Δευτέρα σας είχαμε ενημερώσει για την απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ομάδων μετόχων και των Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν. Αυτή αφορούσε την αλλαγή ή πιο σωστά τη μείωση του διαστήματος της απουσίας από τα παρκέ. Επτά ημέρες η καραντίνα στην Euroleague.

Το διάστημα της καραντίνας στην Euroleague

Μέχρι προσφάτως το διάστημα απουσίας από τα παρκέ ήταν 14 ημέρες. Αλλά αυτό άλλαξε με τις νέες οδηγίες για το πρωτόκολλο. Έτσι, οι εμβολιασμένοι παίκτες που έχουν νοσήσει θα μπορούν να επιστρέφουν, πλέον, στις 7 ημέρες. Μια σημαντική αναθεώρηση σε ό,τι αφορά τα υγειονομικά μέτρα κατά του Covid-19. Κάτι αναμενόμενο και επιτακτικό, από τη στιγμή που και στο NBA έχουν αναθεωρήσει το σχετικό πρωτόκολλο. Να σημειωθεί, πάντως, πώς για τους ανεμβολίαστους παίκτες ισχύει ό,τι και πριν. Δηλαδή καραντίνα 14 ημερών.

Να σημειωθεί πώς ισχύει όπως και σε άλλες διοργανώσεις το ίδιο για την επιστροφή στη δράση. Δύο αρνητικά τεστ μέσα σε διάστημα 48 ωρών. Αυτό τους ανοίγει την… πόρτα για να βρεθούν ξανά στα παρκέ επιστρέφοντας σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Πάντως, καθοριστικό ρόλο για τα παραπάνω παίζουν και οι κανονισμοί και τα μέτρα ανά χώρα που ισχύουν.

Υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων στην Euroleague

Αυτό που δεν άλλαξε, παράλληλα, είναι το μέτρο σχετικά με την αναβολή ενός ματς. Αν μια ομάδα δεν έχει 8 ετοιμοπόλεμους ή πιο σωστά διαθέσιμους παίκτες, τότε το ματς της δεν διεξάγεται. Το θετικό είναι πώς βάση των δεδομένων που υπάρχουν, οι εμβολιασμένοι στην Euroleague Basketball κυμαίνονται σε υψηλό ποσοστό. Στην Euroleague είναι 93%, ενώ στο Eurocup το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 94%. Επτά ημέρες η καραντίνα στην Euroleague.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button